Pentru cei care postesc mai adaug inca o reteta delicioasa, parjoalele din cartofi cu verdeata.
Ingrediente:
- 800 g cartofi
- o ceapa mijlocie
- o legatura patrunjel
- sare
- 150 g pesmet
- 50 g margarina
- piper
- ulei pentru prajit
Se spala cartofii si se pun sa fiarba intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se lasa la racit cateva minute apoi se curata de coaja.
Cartofii se zdrobesc cu blenderul, se amesteca cu margarina, se adauga ceapa spalata si tocata marunt, patrunjelul spalat si tocat, pesmetul, sare si piper.
Se amesteca bine si se obtine o pasta consistenta.
Se fac mai intai toate parjoalele si se pun pe o planseta.
In uleiul bine incins se pun parjoalele si se lasa cateva minute pe o parte si cateva pe cealalta parte. Dupa ce s-au rumenit se scot si se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie.
Se servesc calde cu diverse salate.
Pofta buna!
eu nu tin post dar parjoale de cartofi as papa ca arata super...cred ca merg cu sos de smantana :D
RăspundețiȘtergereo seara faina!
Am venit intr-un suflet,poate mai prind si eu una.Arara super.Te pup!
RăspundețiȘtergereNici noi nu tinem post, dar pârjoalele tale aratã ispititor de bine:)
RăspundețiȘtergereArata tare bine...sigur sunt si bune! Cred ca zilele astea le fac si eu.
RăspundețiȘtergereciao!
am facut acuma, insa sunt pline de ulei :(
RăspundețiȘtergereSigur era bine incins uleiul? Imi pare rau ca nu au iesit cum vroiai.
ȘtergereMie mi s-au facut praf in ulei. Am pus cantitatile exacte...
RăspundețiȘtergereAm aceeasi intrebare ca mai sus. Era bine incins uleiul? Pasta era la fel de consistenta?
Ștergereeu am facut acum o luna, dar am pus si usturoi, ne-au placut foarte mult, si ca nu fac de post, pun si un ou si se leaga bine
RăspundețiȘtergereAm facut astazi aceasta reteta, am pus cantitatile exacte si am urmat intocmai pasii,uleiul era incins bine,insa parjolutele s-au facut praf in tigaie...
RăspundețiȘtergereNu stiu exact daca o sa tina parjoalele intregi ce va sugerez eu acum,folosesc metoda la perisoare(in care nici nu trebuie ou si se fac foarte frumoase), cand le dam forma de parjoale, inmuiati mainile in otet.., nu am incercat la parjoale, voi incerca cu prima ocazie.
RăspundețiȘtergerepraf in ulei ...e cea mai proasta reteta care am facut-o vreodata de pe net ....proasta idee!!!! nu iese de nici o culoare
RăspundețiȘtergereacum am terminat si au iesit suuuuper inca am facut portie dubla.....multumimm!!!
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu reteta, trebuie sa iasa!
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu reteta, trebuie sa iasa! O sa te anunt.
RăspundețiȘtergereIncerc si eu zilele astea ;)
RăspundețiȘtergereSigur incerc si eu, am mai facut si mi-au iesit foarte bune.
RăspundețiȘtergeredar usturoi nu puneti?
RăspundețiȘtergereSe poate pune si usturoi.
ȘtergereIrina, tare delicios arată. Vin cu 2 întrebări :nu se poate înlocui margarina cu altceva și să rămână tot de post? Bănuiesc ca margarina o "leagă ". Și, pentru partea mai distractivă, nu se pot coace la cuptor pe foaie de copt? Jana
RăspundețiȘtergerese poate inlocui pesmetul cu faina?
RăspundețiȘtergerese poate inlocui pesmetul cu faina?
RăspundețiȘtergereNu.
RăspundețiȘtergereDe ce sau desfacut an tigaie ..
RăspundețiȘtergerePorfi raspundeti
Dece seau desfacut la prajit
RăspundețiȘtergere