Prunele uscate sunt delicioase. Se gasesc si fara samburi, numai bune pentru aceasta reteta. Nu stiu cat de bine va suna "orez cu prune uscate" dar eu va asigur ca este un desert delicios si de post.
Ingrediente:
- 450 g prune uscate fara samburi
- 1.5 l apa
- 300 g orez
- un varf lingurita scortisoara
- 60 ml ulei
- 3-4 linguri zahar
- putina sare
Prunele se spala cu apa calduta apoi se pun la fiert intr-o cratita cu 1.5 litri apa.
Intre timp, se spala orezul in 2-3 ape si cand prunele sunt fierte pe jumatate, se adauga orezul, putina sare, scortisoara si uleiul.
Se lasa sa dea in clocot , dupa care se adauga, dupa gust zahar. Se amesteca roata pe fundul vasului cu o lingura de lemn, ca sa se amestece orezul cu prunele, se acopera cratita cu capac si se fierbe in continuare pe foc potrivit, fiind gata in aproximativ 30 minute. Nu trebuie sa fie foarte multa apa dar nici deloc. In imagine se observa cam cata apa trebuie sa ramana.
Se rastoarna pe un platou, cand ajunge la temperatura camerei se acopera cu folie ca sa nu prinda crusta si se da la frigider. Se serveste rece.
Are un gust delicios...
Sa aveti pofta!
Cu orezul nu prea ma impac,in schimb prunele le devorez urgent.Se poate sa servesc doar prune?Te pup!
RăspundețiȘtergereImi suna foarte bine,bunica mea il facea in perioadele de post si era delicios!Pupici!
RăspundețiȘtergereMama ma bate la cap de o saptamana sa facem orez cu prune, poate fac saptamana viitoare, caci acum imi e pofta.
RăspundețiȘtergerenu am mancat de cand eram mica...facea bunica !
RăspundețiȘtergereOrezul chinezesc e bun sau nu e de post???
RăspundețiȘtergereÎmi place o să fac și eu.
RăspundețiȘtergereStiu reteta de cand eram mica numai ca Mama facea cu zahar ars (caramelizat)
RăspundețiȘtergere