Ingediente:
- 150 ml apa
- 200 g zahar
- 200 g unt (un pachet)
- 470 g lapte praf (+/- cateva grame)
- 2-3 linguri dulceata de afine
- 3 foi mici de napolitana
Laptele praf se cerne pentru a fi cat mai aerat.
Se pun zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit.
Dupa ce s-a topit zaharul, se mai lasa pe foc 5 minute apoi se da deoparte.Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca rapid.
Cand untul e topit complet ...
Se adauga laptele praf si se amesteca bine bine pana se omogenizeza.
Pasta formata nu trebuie sa fie foarte tare.
Se distribuie jumatate pe prima foaie de napolitana.
Cealalta jumatate de ciocolata se amesteca cu dulceata de afine. Daca este prea moale puteti sa mai adaugati o lingura de lapte praf.
Peste foia cu ciocolata alba se pune o alta foaie de napolitana. Se distribuie ciocolata cu afine se acopera cu o alta foaie de napolitana. si se lasa la racit cateva ore. Cand ajunge la temperatura camerei se baga la frigider.
Se taie cubulete si se serveste cu mare placere.
Sa aveti spor si pofta!
Voi testa rețeta :) rezultatul tău pare de-a dreptul delicios
RăspundețiȘtergereSa ai spor! Si pare si este delicios rezultatul :).
RăspundețiȘtergereBuna,buuuna ciocolata!Pup!
RăspundețiȘtergereCui nu ii place!
ȘtergereCe as manca si eu o bucatica. Cand vad foile de napolitana mor de ciuda ca nu am gasit si eu sa cumpar, am cautat doua zile prin supermarketuri:).
RăspundețiȘtergereIncearca si la magazinele de cartier.
ȘtergereCe frumoasa e ciocolata ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Livia!
ȘtergereWow, este grozava!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula.
ȘtergereWooow, cat de mult imi place!!!
RăspundețiȘtergereCeva asemanator imi cumpar de la un laborator de aici din Arad, nu stiu de ce n-am incercat niciodata sa pregatesc eu :P
Dar vazand minunatia facuta de tine, cu siguranta voi face ;)
Pup!
ce unt folosesti?unirea,unt de masa?
RăspundețiȘtergereIn general folosesc untul produs de la Albalact cu 65% grasime.
ȘtergereIrina - Eu nu am dulceata de afine , cu ce dulceata asi putea inlocui ? In camara am dulc: de capsuni , zmeura,piersici ,caise si prune .
RăspundețiȘtergereM-ar tenta dulceata de zmeura si cea de prune. Dupa ce amesteci laptele praf cu siropul combina repede intr-o canita si vezi care iti place mai mult. Daca nu incearca varianta cu cacao! La multi ani!
Ștergerecat de interesant arata!
RăspundețiȘtergereIri, ce cant. obtii, ca in general, retetele de ciocolata se fac cu 250 gr lapte? Pupici RV
RăspundețiȘtergereSuper reteta!!!! Dar am un OF!!!!!!! Mi-am cumparat 2 pungi de 1 kg de lapte praf si a extra sarat .... Din exp ta, cu ce pot masca gustul , ca e .... groaznic.... Te pup ERIKA
RăspundețiȘtergereNu e prea putin 200 g de zahar?
RăspundețiȘtergereAm făcut rețeta ta. Un eșec total. Untul a rămas pe afară și crema s-a întărit imediat. Mare risipă, o cutie de lapte praf și un pachet de unt. Ce nu am făcut bine. Merci.
RăspundețiȘtergere