sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Coliva de arpacas

Unii nici nu vor sa auda de ea... dar mie mi s-a facut dor. Nu am mancat de foarte mult timp asa ca m-am decis sa fac...
Ingrediente:

  • 1/2 kg de arpacas, 
  • 300 g zahar, 
  • 300 g nuca data prin masina, 
  • esenta de rom, 
  • 3 nessuri, 
  • o ciocolata cu lapte, 
  • diverse pentru ornat (biscuiti,ciocolata, bombonele).
Arpacasul se spala in mai multe ape si se pune intr-un ceaun.
Se adauga apa (sa acopere arpacasul de 2 ori), zaharul, putina sare si se da la cuptor la foc potrivit.Se verifica din cand in cand daca este arpacasul fiert (ar trebui sa fie cand apa a scazut la nivelul lui).Se lasa la racit putin si se adauga nuca, esenta, nessul.
Cand este rece arpacasul se adauga ciocolata tocata cubulete. (Unele persoane adauga si biscuiti).
Se pune pe un platou si se orneaza dupa plac cu biscuiti, ciocolata, bombonele, nuca de cocos, cacao... etc.
Cititi toata reteta

duminică, 4 ianuarie 2009

Aperitive pentru Revelion

Aperitivele facute de Revelion contin diverse feluri de mezeluri, rulada de pui cu ou, file de pastrav marinat, peste pane, bruschete cu caviar, oua umplute cu branza topita, salata boeuf . Cele care au eticheta nu imi apartin mie ci prietenelor mele.


Cititi toata reteta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena