Ingrediente:
- 1/2 kg de arpacas,
- 300 g zahar,
- 300 g nuca data prin masina,
- esenta de rom,
- 3 nessuri,
- o ciocolata cu lapte,
- diverse pentru ornat (biscuiti,ciocolata, bombonele).
Arpacasul se spala in mai multe ape si se pune intr-un ceaun.
Se adauga apa (sa acopere arpacasul de 2 ori), zaharul, putina sare si se da la cuptor la foc potrivit.Se verifica din cand in cand daca este arpacasul fiert (ar trebui sa fie cand apa a scazut la nivelul lui).Se lasa la racit putin si se adauga nuca, esenta, nessul.
Cand este rece arpacasul se adauga ciocolata tocata cubulete. (Unele persoane adauga si biscuiti).
Se pune pe un platou si se orneaza dupa plac cu biscuiti, ciocolata, bombonele, nuca de cocos, cacao... etc.
Se adauga apa (sa acopere arpacasul de 2 ori), zaharul, putina sare si se da la cuptor la foc potrivit.Se verifica din cand in cand daca este arpacasul fiert (ar trebui sa fie cand apa a scazut la nivelul lui).Se lasa la racit putin si se adauga nuca, esenta, nessul.
Cand este rece arpacasul se adauga ciocolata tocata cubulete. (Unele persoane adauga si biscuiti).
Se pune pe un platou si se orneaza dupa plac cu biscuiti, ciocolata, bombonele, nuca de cocos, cacao... etc.
Arată super! Mie-mi place coliva! :)
RăspundețiȘtergeresuper retete si coliva imi place si mie o sa incerc sa fac dupa reteta ta.
RăspundețiȘtergere