sâmbătă, 28 februarie 2009

Chec cu piersici

          Am vazut reteta Laurei pe culinar. ro. Chec simplu si economic... Recunosc ca am citit cateva pagini bune in care era laudat de n gospodine.... Nu am facut niciodata chec din cauza ca il stiam innecacios dar asta e o adevarata nebunie..... O sa-l refac in diverse combinatii. Si acum i-am adaugat piersici retetei... dar va explic mai jos.
          Ingrediente pentru o tava:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- piersici din compot
- esenta

vineri, 27 februarie 2009

Eclere

       De cand mi-era pofta de eclere.... Cei drept am muncit la ele.... dar rezultatul merita nota 10. Delecioaseeee.... Reteta am vazut-o pe culinar. ro si seamana cu reteta mea numai ca in loc de 12 eu o aveam cu noua oua.
           Coca Ingrediente: 
- 300 ml ulei
- 600 ml apa
- 600 g faina
- 10 oua mari (atentie e posibil sa fie necesare 9 sau chiar 11)
- putina sare
           Mod de preparare:
         Uleiul, apa si sarea se pun la fiert intr-un ceaun. Cand da in clocot se toarna faina (toata odata). Se amesteca bine bine se se mai lasa pe foc cam 5 minute pana incepe sa se prinda de fund. Se da de pe foc si se lasa la racit.
         Cand ajunge la temperatura camerei se pun ouale (la inceput cate 2 apoi cate 1). Compozitia nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale, ea trebuie pusa cu spritul sau cu o punga taiata la varf. Tava se unge cu putin ulei, se pune hartie de copt si peste se formeaza eclerele. Bagam tava in cuptorul incins in prealabil (eu dau drumul la cuptor cand ma apuc de coca). Stau in cuptor cam jumatate de ora. La inceput pe foc mare iar spre sfarsit il micsoram.
             Crema: Ingrediente:
- 200 g zahar
- 40 g cacao
- 70 g amidon
- 1300 ml lapte
- 40 g unt
- esenta
- putina sare
             Mod de preparare:
       Se amestea zaharul, cacaoa, amidonul, sarea cu foart putin lapte cat sa se dizolve. Restul de lapte se pune in ceaun pe foc.
       Cand fierbe laptele, se adauga crema si se mesteca incontinuu pana se ingroasa. Se inlatura de pe foc, se adauga untul si esenta de vanilie si se lasa la racit.
        In afara de aceasta crema ne mai trebuie si 500 g frisca.
             Glazura: Ingrediente: (faceti-o dupa ce ati umplut eclerele):
- 10 linguri zahar pudra,
- 2 linguri cacao,
- 2 linguri ulei si
- 3 linguri apa fiarta
             Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita pe foc mic toate ingredientele, si se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul.
            Asamblare:
Se taie eclerele in 2. Se pune peste stratul de jos un rand din crema obtinuta un rand de frisca apoi capacul. Se aseaza intr-o tava. Dupa ce le-ati umplut pe toate turnati glazura cu o lingura.

joi, 26 februarie 2009

Bruschete cu caviar


Rapide... foarte rapide si potrivite oricarui aperitiv.
Ingrediente:

  • o punga de bruschete, 
  • unt, 
  • caviar rosu, 
  • caviar negru
Mod de preparare: se ung bruschetele cu unt, apoi cu caviar (nu foarte mult) dupa preferinte.
Greu nu? :)
Sunt delicioase....

miercuri, 18 februarie 2009

Oua umplute cu ficat

Reteta o am de pe retete-culinare si pot spune ca este foarte buna. In comparatie cu ouale umplute cu pateu, acestea mi se par mult mai bune.
         Ingrediente:
  • 4 oua
  • 2 bucati ficat de gaina (daca se poate proaspate nu congelate
  • 1 ceapa mica mica, 
  • o lingurita cu varf de unt, 
  • 2 linguri coniac
  • sare, 
  • piper
  • salata verde, 
  • o rosie mare, 
  • ridichi
  • masline (ultimile 4 ingrediente sunt pentru ornat). 

marți, 10 februarie 2009

Caramel de portocale cu nuca



          Caramel de portocale... suna bine nu??? Pe cat suna de bine pe atat este de bun. Reteta am vazut-o la Isabela, si eu am completat cu nuca.
         Ingrediente:
  • 4 portocale, 
  • o lamaie, 
  • zahar (echivalet la gramaj cu zeama care o stoarceti de la citrice), 
  • 150 g nuca, coaja de la o portocala (rasa pe razatoarea mica). 
          Mod de preparare:
          Se storc citricele (cu tot cu pulpa) si se pun intr-o cratita cu zaharul. Se pun pe foc mic si se amesteca din cand in cand. In jur de 2 ore ii trebuie compozitiei pana se leaga.
         Nucile se rumenesc putin in cuptor (eu de obicei il folosesc pe cel cu microunde-ATENTIE mare sa nu le ardeti) si se dau la racit. Apoi se taie cu un cutit.
       Cand compozitia e legata (ca dulceata-mai groasa) se adauga coaja de portocala si nucile. Se mai fierbe putin si apoi se toarna intr-un borcan care se pune apoi cu capacul in jos.

         Se poate manca ornat cu frica sau cu lapte cu gris (cum am facut eu), lapte cu orez sau pot fi umpluti diversi biscuiti.