Caramel de portocale... suna bine nu??? Pe cat suna de bine pe atat este de bun. Reteta am vazut-o la Isabela, si eu am completat cu nuca.
Ingrediente:
Se storc citricele (cu tot cu pulpa) si se pun intr-o cratita cu zaharul. Se pun pe foc mic si se amesteca din cand in cand. In jur de 2 ore ii trebuie compozitiei pana se leaga.
Nucile se rumenesc putin in cuptor (eu de obicei il folosesc pe cel cu microunde-ATENTIE mare sa nu le ardeti) si se dau la racit. Apoi se taie cu un cutit.
Cand compozitia e legata (ca dulceata-mai groasa) se adauga coaja de portocala si nucile. Se mai fierbe putin si apoi se toarna intr-un borcan care se pune apoi cu capacul in jos.
Se poate manca ornat cu frica sau cu lapte cu gris (cum am facut eu), lapte cu orez sau pot fi umpluti diversi biscuiti.
Ingrediente:
- 4 portocale,
- o lamaie,
- zahar (echivalet la gramaj cu zeama care o stoarceti de la citrice),
- 150 g nuca, coaja de la o portocala (rasa pe razatoarea mica).
Se storc citricele (cu tot cu pulpa) si se pun intr-o cratita cu zaharul. Se pun pe foc mic si se amesteca din cand in cand. In jur de 2 ore ii trebuie compozitiei pana se leaga.
Nucile se rumenesc putin in cuptor (eu de obicei il folosesc pe cel cu microunde-ATENTIE mare sa nu le ardeti) si se dau la racit. Apoi se taie cu un cutit.
Cand compozitia e legata (ca dulceata-mai groasa) se adauga coaja de portocala si nucile. Se mai fierbe putin si apoi se toarna intr-un borcan care se pune apoi cu capacul in jos.
Se poate manca ornat cu frica sau cu lapte cu gris (cum am facut eu), lapte cu orez sau pot fi umpluti diversi biscuiti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.