vineri, 27 februarie 2009

Eclere

       De cand mi-era pofta de eclere.... Cei drept am muncit la ele.... dar rezultatul merita nota 10. Delecioaseeee.... Reteta am vazut-o pe culinar. ro si seamana cu reteta mea numai ca in loc de 12 eu o aveam cu noua oua.
           Coca Ingrediente: 
- 300 ml ulei
- 600 ml apa
- 600 g faina
- 10 oua mari (atentie e posibil sa fie necesare 9 sau chiar 11)
- putina sare
           Mod de preparare:
         Uleiul, apa si sarea se pun la fiert intr-un ceaun. Cand da in clocot se toarna faina (toata odata). Se amesteca bine bine se se mai lasa pe foc cam 5 minute pana incepe sa se prinda de fund. Se da de pe foc si se lasa la racit.
         Cand ajunge la temperatura camerei se pun ouale (la inceput cate 2 apoi cate 1). Compozitia nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale, ea trebuie pusa cu spritul sau cu o punga taiata la varf. Tava se unge cu putin ulei, se pune hartie de copt si peste se formeaza eclerele. Bagam tava in cuptorul incins in prealabil (eu dau drumul la cuptor cand ma apuc de coca). Stau in cuptor cam jumatate de ora. La inceput pe foc mare iar spre sfarsit il micsoram.
             Crema: Ingrediente:
- 200 g zahar
- 40 g cacao
- 70 g amidon
- 1300 ml lapte
- 40 g unt
- esenta
- putina sare
             Mod de preparare:
       Se amestea zaharul, cacaoa, amidonul, sarea cu foart putin lapte cat sa se dizolve. Restul de lapte se pune in ceaun pe foc.
       Cand fierbe laptele, se adauga crema si se mesteca incontinuu pana se ingroasa. Se inlatura de pe foc, se adauga untul si esenta de vanilie si se lasa la racit.
        In afara de aceasta crema ne mai trebuie si 500 g frisca.
             Glazura: Ingrediente: (faceti-o dupa ce ati umplut eclerele):
- 10 linguri zahar pudra,
- 2 linguri cacao,
- 2 linguri ulei si
- 3 linguri apa fiarta
             Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita pe foc mic toate ingredientele, si se amesteca incontinuu pana se topeste zaharul.
            Asamblare:
Se taie eclerele in 2. Se pune peste stratul de jos un rand din crema obtinuta un rand de frisca apoi capacul. Se aseaza intr-o tava. Dupa ce le-ati umplut pe toate turnati glazura cu o lingura.

2 comentarii:

  1. Irina am facut eclerele dupa reteta ta si trebuie sa recunosc ca au iesit mai bune decat cele cumparate.Nu ma asteptam,e foarte simpla reteta,desi parea complicata.SARU-MANA SI PUPICI

    RăspundețiȘtergere
  2. vai ce bine arata! ador eclerele...trebuie sa le incerc si eu intr-o zi...de retinut reteta ta :)te pup

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena