Reteta o am de pe retete-culinare si pot spune ca este foarte buna. In comparatie cu ouale umplute cu pateu, acestea mi se par mult mai bune.
Ingrediente:
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o cratita, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul taiat in bucati mici, impreuna cu ceapa. Cind ceapa se aureste, se ia vasul la o parte, se adauga sare si piper, apoi se adauga in compozitie galbenusurile fierte. Se da totul de doua ori prin masina de tocat (eu dat prin robot si iese o pasta foarte fina). Se omogenizeaza amestecul, se pune coniac si se umplu albusurile.
Se asaza pe platou peste frunze de salata verde, si se orneaza dupa preferinte. E am facut soricei si ciupercute dupa cum se vede in poza.
PS: scobitorile nu fac parte din decor :). Am acoperit platoul cu folie si ca sa nu stric ornamentul am infipt scobitori.
Pofta buna!
Ingrediente:
- 4 oua,
- 2 bucati ficat de gaina (daca se poate proaspate nu congelate,
- 1 ceapa mica mica,
- o lingurita cu varf de unt,
- 2 linguri coniac,
- sare,
- piper,
- salata verde,
- o rosie mare,
- ridichi,
- masline (ultimile 4 ingrediente sunt pentru ornat).
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o cratita, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul taiat in bucati mici, impreuna cu ceapa. Cind ceapa se aureste, se ia vasul la o parte, se adauga sare si piper, apoi se adauga in compozitie galbenusurile fierte. Se da totul de doua ori prin masina de tocat (eu dat prin robot si iese o pasta foarte fina). Se omogenizeaza amestecul, se pune coniac si se umplu albusurile.
Se asaza pe platou peste frunze de salata verde, si se orneaza dupa preferinte. E am facut soricei si ciupercute dupa cum se vede in poza.
PS: scobitorile nu fac parte din decor :). Am acoperit platoul cu folie si ca sa nu stric ornamentul am infipt scobitori.
Pofta buna!
ce frumos ai facut soriceii. cum ai facut ciupercutele, ce ai folosit pe rosii. am 3 micuti si o sa'i incante platoul acesta. multumesc, lidia
RăspundețiȘtergereLidia... multumesc mult. Nu prea merit eu atatea laude... Sunt incepatoare in ale gatitului dar imi dau silita... Ciupercutele... am taiat oul in jumatate pe latime si palarioara e din rosie. Punctuletele acelea sunt din maioneza. Te pup.
RăspundețiȘtergerearata super bine dar soricii cum iai facut adica mai bine spus cum iai umplut
RăspundețiȘtergereOuale sunt taiate in jumatate si sunt puse cu umplutura in jos!
RăspundețiȘtergere