Mamaia mea mai sta la mine cateva zile si apoi pleaca la tara. Trebuie sa-i fur toate secretele, asa ca astazi am facut impreuna brazoaice (bineinteles dupa reteta ei). Imaginati-va ce greu i-a fost, eu vroiam sa cantaresc toate ingredientele :) ca reteta sa fie exacta.
Ingrediente aluat:
- 750 g faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)
- 2 oua
- 25 g margarina
- 25 g drojdie
- 1 lingura smantana
- 80 g zahar
- 250 g lapte
- 2 linguri ulei
- esenta
Ingrediente umplutura:
- 600 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 2 oua
- esenta
- stafide
- coaja de la o jumatate de lamaie
- sare
- un ou pentru uns
Mod de preparare:
Se cerne intr-un vas faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, margarina, drojdia, smantana, zaharul, esenta, si trepat laptele fierbinte (se toarna putin lapte se amesteca bine, iar putin lapte iar se amesteca). Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas se adauga uleiul. Se omogenizeaza din nou apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute.
Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare.
Se intinde foaia de aluat, se taie forme rotunde ceva mai mari (sau se fac direct ), se pune deasupra fiecareia cate 2-3 linguri branza (pe mijloc). Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca. Se ung cu ou si se dau la cuptor pe foc potrivit.
PS: nu am finalizat mai repede postarea deoarece nu ma mai saturam de branzoaice :))
Delicioaseeeeeee!
Mama ce bine arata ! Cred ca sunt delicioase ! Salivez :)
RăspundețiȘtergereWow, ce fain arata!!! Super-apetisant!!!
RăspundețiȘtergereCred ca le fac chiar astazi! :P
Pupici tie si mamaiei pentru reteta delicioasa!!!
sa le faci si sa-mi spui cum ti-au iesit :). Pup.
RăspundețiȘtergereLe-am facut!!! :)) ...si sint pufoase si absolut minunate!!!
RăspundețiȘtergereMii de pupici pentru reteta!
Am sa postez pozele cat de curand pe blogul meu si atunci le vei admira si tu! :P
Bogdi a papat rapid doua, asa ca sint fericita!!! :)
P.S. Foaaarte mult mi-a placut stilul asta de "impachetat"! ;)
Acu ma crezi cand am zis ca nu ma mai saturam :).
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine!
Am facut si eu aceste branzoaice. Le-am vazut la Laura pe blog si m-am gandit sa iti multumesc si tie Irina.
RăspundețiȘtergereToata familia le-a savurat!!
Multumeste-i si bunicii!!!
Numai bine,
A
bukatele tale sunt super!!!!
RăspundețiȘtergereSanatate bunicii tale si tie, ca postati aceste bunatati. Ai grija de ea, de la batrini ne vin retete uitate care erau delicioase si ne amintesc de copilarie unde nu se gaseau atitea (bunatati otravite) pe piata. Totul cu produse bio, cu toate ca nu se cunostea cuvintul atunci. Si noi asteptam duminica sa miroase a cozonac.Si totul se facea "la ochii, mamaie" mai un pic de faina, mai un ou. Profita si ea cit mai multe si impartaseste-le cu noi care nu le mai avem de mult. O sa le fac si eu in W.E.Le aveam si de la Laura ca reteta dar nu le-am incercat inca. A sosit momentul.Pup Nina
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut reteta! Sa imi spui cum ti-au iesit. Te pup.
RăspundețiȘtergeream facut prajitura Aleasa si nu sa ales bine ..crema a ramasla mijloc si dupa ce am scoso din cuptor sa lasat . DE CE ?.. am respectat reteta .
RăspundețiȘtergereConsider ca trebuia sa mai stea la cuptor.
ȘtergereDraga Irina, branzoaicele ies delicioase. Le-am incercat. Dar acum, ca o lenesa, avand o durere de cap, as vrea sa stiu daca aluatul se poate framanta la masina de paine. Ai incercat aceasta modalalitate? Daca da, scrie-mi te rog foarte, foarte mult, care sunt pasii. Iti multumesc mult pentru aceasta reteta.
RăspundețiȘtergere