Pizza... foarte delicioasa si facuta acasa dupa bunul plac. Reteta de blat o am de la Simona. Pana sa o am mereu faceam "dupa ochi", dar recunosc ca aceasta reteta este mai buna :)
Blat (1 tava) :
- 240 g faina
- 3 linguri ulei
- 150 ml lapte
- 10 g drojdie
- sare
Compozitie:
- 1 fir cabanos
- 400 g mezel (salam cu sunca, sunca, salam de vara). Eu am folosit salam cu sunca
- 100 g costita
- 200 g cascaval ras
- ketchup
- masline
Mod de preparare blat:
Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele caldut. Se adauga ulei, sare, faina si se framanta. Se lasa la crescut cam 30 minute.
Dupa ce a crescut aluatul de intinde intr-o tava unsa cu foarte putin ulei apoi, se unge aluatul cu putin ulei, un strat ketchup, un strat cascaval, mezeluri si masline.
Se presara deasupra cascaval si se da la cuptor cam 30 minute. Dupa 20 minute se proportioneaza. Se serveste cu ketchup sau maioneza.
Pofta buna!
Buna dimineata!
RăspundețiȘtergereSunt un incepator in ale gatitului si as vrea sa incerc si eu reteta de pizza. Intrebarea mea este: Drojdia folosita e uscata sau proaspata? Care e diametrul tavii folosite?
Multumesc.
Daca fac intr-o tava patrata compozitia pt aluat e aceeasi?
RăspundețiȘtergerein loc de aluat folosesc felii de piine muiata in lapte, iese f.f.bun..
RăspundețiȘtergereIrinia, imi poti spune, te rog, ce diametru are tava ta pentru pizza? Si....de unde ti-ai achizitionat-o?
RăspundețiȘtergereTava mea pentru pizza cred ca are in jur de 30 cm in diametru. Nu am masurat-o niciodata. Am primit-o cadou. In imagine nu am folosit o tava pentru pizza ci o tigae pentru paella din teflon.
Ștergereketchup ???? la pizza ??? poate sos de rosii cu busuioc / oregano dar nu ketchup
RăspundețiȘtergere