Aceasta este prajitura pe care mama ne-o facea saptamanal deoarece era printre preferatele noastre. Nu este nici foarte dulce si merge de minune langa o ceasca de cafea sau un ceai.
Ingrediente:
- 3 oua
- 200 g zahar (o cana)
- 200 ml ulei (o cana)
- o lingurita bicarboat stins
- 170 g faina (o cana si jumatate)
- 150 g nuci macinate (30 nuci)
- o lingurita esenta de vanilie
- un praf sare
Mod de preparare:
Bateti ouale bine cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Adaugati treptat zaharul.
Puneti peste ouale batute bine treptat uleiul, bicarbonatul stins cu o lingura de otet si esenta. Adaugati treptat faina si apoi jumatate din cantitatea de nuci (75 g).
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie, presarati restul de nuca (pe toata suprafata) si dati prajitura la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 30 minute sau pana trece de testul scobitorii.
Scoateti prajitura pe un gratar si lasati-o la racit. In functie de inaltimea ei taiati-o cu un pahar sau cu forma in semiluna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.