marți, 3 martie 2009

Taci si inghite

DSC_1263
Nu glumesc, asa se numeste reteta de astazi. Mi-a recomandat-o cineva si am aflat si din ce carte de bucate face parte. A lui Anton Roman. Este delicioasa.... dar are calorii muulte. :D

 Ingrediente:
- 450g - 500g malai
- 200g smantana
- 1 litru lapte
- 100 g unt
- 4 oua
- 250 g telemea (merge si mai mult, eu am facut si cu 350g) data pe razatoare
- 400 g bacon
- sare
- 150 g cascaval
  Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele cu smantana si putina sare.
DSC_1248
Adaugati malaiul (mamaliga trebuie sa fie mai moale, in functie de faina merge 450-500 g).
Ungeti o tava (26 cm) cu putin unt puneti jumatate din cantitatea de mamaliga. Peste mamaliga distribuiti  restu l de  unt taiat cubulete.
DSC_1251
Peste se distribuie jumatate din telemea, baconul, restul de telemea si deasupra restul de mamaliga.
DSC_1252
Luati un polonic si faceti 4 locasuri in mamaliga. In fiecare locas spargeti cate un ou.
DSC_1254
Presarati deasupra cascavalul ras.
DSC_1255
Dati la cuptor, preincalzit 180 grade, in jur de 50 minute pana ce prinde crusta aurie deasupra si ouale sunt facute.
DSC_1256
Sa aveti pofta!

4 comentarii:

  1. irina, chiar nu glumesti , asa se numeste !!..sub aceasta denumire o cunosc si eu de foarte multi ani...nimic de zis, are calorii muuulte, dar este asa de buuuna !!

    acestea fiind spuse, iti spun "Bine te-am gasit !"..cuvintele acestea,trebuiau sa fie la inceput , pe post de introducere..dar mai facem si exceptii de la regula, nu-i asa ??!!

    o primavara frumoasa si plina de iubire..mult succes in continuare
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfuai, eu sunt cel mai mare fan in viata al mamaligii! Te felicit pentru prestatie si pentru ca blogl tau creste frumos in fiecare zi, asa ca iti ofer un premiu, pe are te astept sa il ridici de pe pagina mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc la fel si tie si tuturor musafirilor mei :).

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.