Ingrediente:
- 5 galbenusuri
- o cana (de apa) zahar pudra
- 2 foi mici de napolitana (Lica)
- o cana zahar tos
- o cana nuca tocata si prajita in cuptor
- un pachet unt
Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza. Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia.
La sfarsit se adauga nuca. (Omiteti din fotografie cea care am prajit-o prea tare:) )
Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.
Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema... Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.
Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.
Pofta buna!
PS: Multumesc Oty pentru reteta!