miercuri, 15 aprilie 2009

Ciorba cu afumatura (cu carne de porc afumata)



Nu stiu de ce dar ciorba cu afumatura este preferata mea. Se prepara foarte usor si este asa buna...
Ingrediente:
- 600-700 g scarita de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o telina mai mica
- cateva frunze de leustean
- o legatura patrunjel verde si una de marar
- 2 linguri bulion
- 100-150 g taitei
- 2 linguri ulei
- optional smantana
Mod de preparare:
Scarita se taie bucati si se pune la fiert in 4 litri de apa.
Se curata ceapa, se spala si la radacina se taie foarte putin in forma de X (sa nu se desfaca la fiert). Se curata telina, morcovii, se alege patrunjelul si mararul si se spala.
Dupa ce carnea a dat in clocot se spumeaza iar apoi se adauga ceapa, 2 morcovi, telina (toate intregi), jumatate din cantitatea de patrunjel si marar si leusteanul (tocate).
Se lasa pe foc potrivit pana carnea este fiarta (cand se desprinde usor de pe oase).
Morcovul ramas se da pe razatoarea mica, se pune la calit in ulei impreuna cu bulionul pentru cateva minute (pana morcovul isi schimba culoarea). Amestecati mereu sa nu se arda.
Se scot legumele fierte din ciorba (le aruncati sau le utilizati - morcovii ii puteti folosi la diferite mancaruri/salate), se adauga bulionul cu morcovul calit, taiteii si se mai lasa la fiert pana fierb pastele fainoase.
Se acreste cu bors de putina dupa gust.
Cand se opreste focul se pune restul de patrunjel si marar tocat.
Se serveste simpla sau cu smantana.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. ciorba cu afumatura e si preferata mea...si arata asa bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit-o ieri pe blogul tau si am si facut-o. Este extraordinara! Si astazi am facut muscaua, nu a prea iesit cum arata in pozele tale, dar e foarte gustoasa.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.