joi, 23 aprilie 2009

Ciorba de crap cu smantana


Cum nu suportam drobul asa nu mi se parea buna ciorba de peste. Pana am gasit in revista Practic "Carticica practica" Ciorba de crap cu smantana. E super gustoasa...
Ingrediente:
- un crap de 1 kg (eu nu am gasit la gramajul acesta, am luat unul mai mare dar nu l-am folosit tot- ideal este sa se puna si capul la ciorba)
- o ceapa
- 2 morcovi
- jumatate telina
- 2 radacini patrunjel
- un ardei gras rosu
- 4-5 cartofi (depinde cat de deasa preferati ciorba)
- 200 g smantana
- 100 g costita
- un ou
- sare
- patrunjel si marar








Se taie costita in felii subtiri, apoi in bucati mai mici, pe care le rumenesti intr-o cratita teflonata.
Se curata pestele de solzi, maruntaie, branhii, se curata bine insistand in interior apoi se proportioneaza.








Se curata, se spala legumele. Telina, radacina de patrunjel se taie in 2. Morcovii si ardeiul se taie fideluta, ceapa marunt, iar cartofii in cubulete.








In oala pentru ciorba se scurge grasimea rezultata din topirea costitei (eu nu am avut prea multa asa ca am completat cu 30 ml ulei de masline) si se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul pana se inmoaie.







Se stinge cu 2 l de apa fierbinte, se pun cartofii, radacina de patrunjel, telina si se lasa la fiert pana ce cartofii sunt aproape fierti.
Se adauga pestele si continui fierberea la foc mic cam 15 minute, dupa care se sareaza dupa gust si apoi se stinge focul.
Se bate oul cu smantana si putina sare. Se ia putina supa si se pune in acest amestec, se amesteca, apoi se mai pune putina (pana se incalzeste). Se drege apoi ciorba cu acest amestec.
Se presara deasupra felioarele de costita fripta si verdeata tocata marunt.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena