sâmbătă, 11 aprilie 2009

Pipote cu smantana a la Suceava


De mult imi era dor de un pui cu smantana dar pana la urma am ales pipote. Ma uit eu prin cartea de bucate si gasesc reteta "Pui cu smantana a la Suceava" de aceea titlul retetei mele este "Pipote cu smantana a la Suceava" :).
Au iesit atat de bune.... fratele meu s-a asejat la masa spunand ca nu mananca doar ne insoteste... si cand colo... nu se mai satura :).
Ingrediente:
- 1 kg pipote
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 100 ml lapte
- 350 g smantana
- verdeata (patrunjel si marar)
- o ceapa
- condimente
- 1 l apa
Mod de preparare:
Pipotele se curata bine, se spala, se condimenteaza putin.
Ceapa se caleste foarte putin in unt iar peste se adauga pipotele.
Se lasa putin la prajit (cam 5 minute) amestecand din cand. Se adauga un litru de apa si se lasa la fiert. (Nu va asteptati sa fiarba foarte repede cam intr-o ora si 30 minute).
Din faina, lapte, smantana se prepara un sos, care se toarna peste pipote cand sunt aproape fierte si se mai lasa pe foc domol inca 10-15 minute.
Se potriveste de sare si piper, iar la sfarsit se adauga verdeata tocata.
Se mananca cu mamaliguta calda.
Pofta buna!

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.