Sambata a fost facuta placinta cu mere... de atunci nu am facut nimic dulce... Ieri deja simteam nevoia.... Recunosc... sunt dependenta de prajituri.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- o lingurita praf copt
Ingrediente crema de nuci:
- 100g unt
- 100 g nuci macinate
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahar
- o lingura faina
- 4 linguri rom
- 100 g stafide
Ingrediente crema de ciocolata:
- 200 ml lapte
- un ou
- 2 linguri zahar
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 4 linguri rom
Glazura:
- 200 ml frisca lichida (batuta)
Mod de preparare:
Se bat bine galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri.
Se adauga faina, praful de copt si se omogenizeaza.
Se imparte compozitia in doua, intr-una se adauga cele 2 linguri de cacao si intr-una zaharul vanilat. Se toarna compozitiile in cate o tava si se dau la cuptor pentru circa 30 minute.
Crema de nuci:
Se amesteca untul cu zaharul, se adauga laptele, zaharul, faina, nucile si romul si se pun pe foc mic sa fiarba. Cand incepe sa se ingroase, se adauga stafidele. Se mai tine putin pe foc apoi se lasa la racit si se intinde pe blatul cu cacao.
Crema de ciocolata:
Se bate oul cu zaharul, si se adauga restul ingredientelor. Se pune compozitia pe foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Peste crema de nuca se adauga blatul cu vanilie, crema de ciocolata si se orneaza dupa plac cu frisca.
Pofta buna!
PS: tare buna a iesit....
Uau, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut... yamiii..., iar motul de frisca arata demential, deasupra prajiturii. Felicitari !
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata prajiturica ta ! Imi place tare mult. Cred ca este delicioasa !
RăspundețiȘtergereLa crema de nuci...ai omis nucile....le pui macinate, tocate, taiate, la fiert, dupa racire?
RăspundețiȘtergereFetelor multumesc.
RăspundețiȘtergere@anonim multumesc petru observatie. Am corectat. Te mai astept in vizita.
Super prajitura asta...minunata!
RăspundețiȘtergereBrava!
arata prea bine prajitura asta si de cand ai postat-o ma tot gandesc la ea...trebuie sa o fac si eu =p~ anca
RăspundețiȘtergeresa o faci si sa-mi spui cum ti-a iesit... Poti sa imi dai si mie sa o degust :)) ca deja mi-e dor de ea.
RăspundețiȘtergerearata nemaipomenit de apetisant.....
RăspundețiȘtergereEste foarte buna
RăspundețiȘtergereE forte buna.Si usor de preparat datorita tie.
RăspundețiȘtergereAm incercat-o si eu și a iesit nemaipomenita. Blatul de ciocolata a iesit cam subtire, dar aici cred ca a fost greseala mea... probabil nu am impartit aluatul in mod egal. Data viitoare cred ca o sa renunt la frisca... mi se pare ca e vine ca o intrusa in reteta asta cu ingrediente atat de naturale. Sau poate ar merge o frisca facuta in casa :)
RăspundețiȘtergereai prajituri f bune , le urmaresc
RăspundețiȘtergereCe marime au tavile?
RăspundețiȘtergere