joi, 9 aprilie 2009

Prajitura 2 in 1 (crema de nuci cu ciocolata)

Sambata a fost facuta placinta cu mere... de atunci nu am facut nimic dulce... Ieri deja simteam nevoia.... Recunosc... sunt dependenta de prajituri.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri cacao - o lingurita praf copt
Ingrediente crema de nuci:
- 100g unt
- 100 g nuci macinate
- 200 ml lapte
- 2 linguri zahar
- o lingura faina
- 4 linguri rom
- 100 g stafide
Ingrediente crema de ciocolata:
- 200 ml lapte
- un ou
- 2 linguri zahar
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 4 linguri rom
Glazura:
- 200 ml frisca lichida (batuta)
Mod de preparare:
Se bat bine galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri. Se adauga faina, praful de copt si se omogenizeaza.
Se imparte compozitia in doua, intr-una se adauga cele 2 linguri de cacao si intr-una zaharul vanilat. Se toarna compozitiile in cate o tava si se dau la cuptor pentru circa 30 minute.
Crema de nuci:
Se amesteca untul cu zaharul, se adauga laptele, zaharul, faina, nucile si romul si se pun pe foc mic sa fiarba. Cand incepe sa se ingroase, se adauga stafidele. Se mai tine putin pe foc apoi se lasa la racit si se intinde pe blatul cu cacao.
Crema de ciocolata:
Se bate oul cu zaharul, si se adauga restul ingredientelor. Se pune compozitia pe foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Peste crema de nuca se adauga blatul cu vanilie, crema de ciocolata si se orneaza dupa plac cu frisca.
Pofta buna!
PS: tare buna a iesit....

13 comentarii:

  1. Uau, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut... yamiii..., iar motul de frisca arata demential, deasupra prajiturii. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata prajiturica ta ! Imi place tare mult. Cred ca este delicioasa !

    RăspundețiȘtergere
  3. La crema de nuci...ai omis nucile....le pui macinate, tocate, taiate, la fiert, dupa racire?

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor multumesc.
    @anonim multumesc petru observatie. Am corectat. Te mai astept in vizita.

    RăspundețiȘtergere
  5. arata prea bine prajitura asta si de cand ai postat-o ma tot gandesc la ea...trebuie sa o fac si eu =p~ anca

    RăspundețiȘtergere
  6. sa o faci si sa-mi spui cum ti-a iesit... Poti sa imi dai si mie sa o degust :)) ca deja mi-e dor de ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. arata nemaipomenit de apetisant.....

    RăspundețiȘtergere
  8. E forte buna.Si usor de preparat datorita tie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am incercat-o si eu și a iesit nemaipomenita. Blatul de ciocolata a iesit cam subtire, dar aici cred ca a fost greseala mea... probabil nu am impartit aluatul in mod egal. Data viitoare cred ca o sa renunt la frisca... mi se pare ca e vine ca o intrusa in reteta asta cu ingrediente atat de naturale. Sau poate ar merge o frisca facuta in casa :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ai prajituri f bune , le urmaresc

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena