Ingrediente:
- 5 galbenusuri
- o cana (de apa) zahar pudra
- 2 foi mici de napolitana (Lica)
- o cana zahar tos
- o cana nuca tocata si prajita in cuptor
- un pachet unt
Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza. Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia.
La sfarsit se adauga nuca. (Omiteti din fotografie cea care am prajit-o prea tare:) )
Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.
Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema... Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.
Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.
Pofta buna!
PS: Multumesc Oty pentru reteta!
Super arata si e foarte buna;imi place si mie ca se face foarte repede dar trebuie sa fac intotdeauna cate doua portii.
RăspundețiȘtergereTe pup si o zi buna!
Foi de napolitane am, mai ramine sa incerc, ca prea arata bine, chiar si cu nucile mai bronzate... Multumesc pentru reteta !
RăspundețiȘtergereSa imi spui cum ti-a iesit! te pup si spor la treaba!
RăspundețiȘtergeream facut dupa reteta ta a iesit f. buna iti multumesc si iti dau un pupic dulce angelica
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru pup. Sa adaugi data viitoare si putina esenta de migdale... Si mai buna va fi.
RăspundețiȘtergere:X in sfarsit am gasit-o... prajitura copilariei mele ;)) numai ca eu o stiam sub numele de Vaferina abia astept sa o termin ca sa pap multumim pt reteta
RăspundețiȘtergereMultumesc enorm.Cautam de multa vreme reteta asta.Intrebare: cate gr.are un pachet de unt in Romania?
RăspundețiȘtergereUn pachet de unt are 200 g.
RăspundețiȘtergerearata super....
RăspundețiȘtergereimi ploua in gura cand le vad cu toate ca eu folosesc compozitia de umplut foile acestea pt o alta prajitura "flendurita"
cred ca ai auzit si de asta
sigur o voi incerca si eu
iti multumesc pt idee
Cu placere. Chiar sunt interesata de prajitura ta flendurita. Daca poti poate imi dai si mie reteta! Multumesc. An nou cu bine!
RăspundețiȘtergereSuper buna, mor dupa crema...delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereMama prietenului meu face prajitura asta in fiecare an de Craciun. Este delicioasa!
RăspundețiȘtergere