Am mai spus intr-o postare ca in apartament la mine au loc renovari... Desi gatesc nu am timp sa le postez... Am inceput si stresiunea... Trec toate...
Cand am facut tiramisu nu am realizat ca bateria aparatului de fotografiat era descarcata.... de aceea am pozele in ceata...
Bineinteles ca am pus-o repede la incarcat... dar tiramisu nu mai era:)!
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 liguri cu varf zahar
- 1 kg branza mascarpone (in Metro se gaseste sigur)
- 500 ml frisca Hulala (la cutie) - 6 tible piscoturi (daca il puneti intr-o tava mai mare intra si 7)
- 10 nessuri (4 linguri)
- 2 plicuri zahar vanilat
- o fiola esenta de rom
- 30 ml rom (optional)
- 6 oua
- 6 liguri cu varf zahar
- 1 kg branza mascarpone (in Metro se gaseste sigur)
- 500 ml frisca Hulala (la cutie) - 6 tible piscoturi (daca il puneti intr-o tava mai mare intra si 7)
- 10 nessuri (4 linguri)
- 2 plicuri zahar vanilat
- o fiola esenta de rom
- 30 ml rom (optional)
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Cand se topeste se adauga branza si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Separat se bate frisca Hulala. Se pune peste amestecul de sus, se adauga esenta si zaharul vanilat. Se face un sirop pentru insiropat piscoturile cu 10 plicuri ness, un litru apa si 5 linguri zahar. Se lasa la racit. Se adauga romul. Se dau piscoturile prin sirop (le bagati si imediat le scoateti) si se pun pe fundul unei tavi orizontal.Peste se intinde un strat de crema (1/2 din total), iar un strat de piscoturi, vertical de data aceasta, si ultimul strat de crema. Deasupra se presara ness sau cacao. E atat de delicioasa.... Pofta buna! PS: Multumesc Anca atat pentru ajutor cat si pentru reteta!
Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Cand se topeste se adauga branza si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Separat se bate frisca Hulala. Se pune peste amestecul de sus, se adauga esenta si zaharul vanilat. Se face un sirop pentru insiropat piscoturile cu 10 plicuri ness, un litru apa si 5 linguri zahar. Se lasa la racit. Se adauga romul. Se dau piscoturile prin sirop (le bagati si imediat le scoateti) si se pun pe fundul unei tavi orizontal.Peste se intinde un strat de crema (1/2 din total), iar un strat de piscoturi, vertical de data aceasta, si ultimul strat de crema. Deasupra se presara ness sau cacao. E atat de delicioasa.... Pofta buna! PS: Multumesc Anca atat pentru ajutor cat si pentru reteta!
Foarte gustoasa arata!!! Eu am reteta de o italianca, si pun romul in crema cu mascarpone. Iar peste crema, si la mijloc si deasupra, se pune cacao si niste biscuiti amarui, Amaretto, farmitati.
RăspundețiȘtergereMotivul, zice ea, sa se amestece gustul de dulce, cu cel amarui, cu cafeaua (naturala).
Doar o sugestie.
Cristina cunosc biscuitii de care vorbesti... Imi plac mult... de fapt tot tot ce e numele de amaretto (chiar si lichiorul :) )
RăspundețiȘtergere1 kh de branza mascarpone? Eu am facut cu 250 de grame. Oricum arata super... ma duc sa-mi fac si eu :d
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata..trebuie sa fac si eu! Ms de reteta
RăspundețiȘtergereSa-mi spuneti cum v-a iesit. Si eu o sa-l refac curand numai sa prind putin timp... Da si cand termin... va bombardez cu retete:D. Pupici!
RăspundețiȘtergereArata atat de bine ....abia astept sa incerc si eu reteta!!!
RăspundețiȘtergeresa o incerci si sa-mi spui cum ti-a iesit. :P
RăspundețiȘtergereNooo...nu-ti zic te chem direct la degustat!
RăspundețiȘtergere