In sfarsit am intrat in bucatarie....dupa o lunga absenta. Nici astazi nu aveam buna dispozitie dar mi-era dor de ceva bun si am ales ciulamaua de pui din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman. A iesit o bunatateeee....
Ingrediente:
- pieptul de la 2 pui (1-1.2kg)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 200 g unt
- 200 g faina
- 250 g smantana
- condimente, sare piper
- jumatate legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucati si se fierbe in apa sarata (cam 2 litri de apa), dupa primul clocot se spumeaza si se adauga ceapa si morcovul intregi.
Dupa ce a fiert carnea, se scoate pe un platou.
Se strecoara supa, doar 500 de ml se pun intr-o cratita cu putin piper si unt, se amesteca din cand in cand pana ce untul se topeste. Se adauga faina si se amestca bine pana ce se omogenizeaza.
Dupa ce da in clocot se adauga si smantana.
Dupa ce da in clocot se adauga si smantana.
In functie de preferinte se mai adauga supa pentru a subtia ciulamaua!
Se presara patrunjelul tocat marunt deasupra.
Se serveste calda cu mamaliguta.
Pofta buna!
arata asa bine...=p~.anca
RăspundețiȘtergereFelicitari Irina. O reteta f buna si relativ usor de facut. Eu am pus si un praf de nucsoara la final. Merge f bine daca iti place nucsoara :)
RăspundețiȘtergereAm facut reteta asta si a iesit foarte buna! Multumesc :) Radu Anton roman rules!
RăspundețiȘtergereAndrei sa iti fie de bine! Ma bucur ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergerefoarte buna reteta am facut si mi.a iesit excelent....
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut. Te mai astept in vizita.
ȘtergereEste geniala reteta,a iesit excelent.Felicitari!
RăspundețiȘtergereMa bucu mult ca a fost pe placul tau. Te mai astept in vizita.
Ștergerenu e prea mult unt ? 200 gr ????? muuuult ! cum sa facem sa fie mai...dietetica....?
RăspundețiȘtergeremultumesc !
ce facem cu ceapa si morcovul??????
RăspundețiȘtergereNimic...doar le fierbem o data cu puiul ca sa dea gust supei...
RăspundețiȘtergere