luni, 8 iunie 2009

Ciresele

     De caurand mi-am achizitionat o carte "Ghidul alimentelor sanatoase" de Michael van Straten. Sunt lucruri interesante in ea ca urmare vi le scriu si voua.
     Astazi m-am oprit la cirese... tot este sezonul lor.
     Energie/100g 48kcal Bogate in vitamina C si bioflavonoizi (bioflavonoizii sunt antioxidanti puternici care reduc riscurile pentru multe afectiuni).
     Medicina traditionala intrebuintata inainte doar scoarta ciresului salbatic, insa astazi se stie ca tulpina si fructele sunt foarte diuretice – ciresele au un continut mare de potasiu si nici un pic de sodiu. Ciresele salbatice sunt foarte dulci. La fel ca si visinile ciresele amare sunt delicioase gatite si conservate, dar si in sucuri sau lichioruri. Ciresele contin vitamina C. Ceea ce contribuie la valoarea lor de remedii anticancerigene este acidul elagic, care inhiba celulele canceroase. + bune pentru circulatie si prevenirea cancerului + un diuretic de ajutor + se recomanda sa fie consumate proaspete (varietatea de cirese dulci), gatite sau imbuteliate (soiurile amare).
 Articolul urmator va fi despre capsuni! Fotografia din introducere este luata de aici.

Un comentariu:

  1. Utile aceste informatii. Trebuie sa profitam de cat mai multe fructe acum, cat e sezonul lor.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.