- Pentru a evita inmuierea muraturilor, nu folosi niciodata sare iodata, adauga doar sare speciala pentru muraturi. Asigura-te ca solutia de saramura contine suficienta sare si otet. Capacul borcanului trebuie sa fie perfect etanseizat ca sa nu intre aer.
- Pentru a nu avea muraturi seci, goale la mijloc, asigura-te ca acestea sunt proaspat culese, tari, nelovite si nepatate. Legumele sunt goale la mijloc daca nu au fost proaspete sau au fost prea batrane.
- Muraturile prind o culoare urata, vinetie, fie din cauza sarii iodate, fie din cauza unei cantitati prea mari de condimente sau a otetului prea inchis la culoare.
- Pentru manevrarea legumelor, condimentelor si a saramurii, foloseste doar ustensile din lemn. Cele metalice pot schimba si ele culoarea legumelor.
- Saramura se toarna incet in borcanul putin inclinat, ceea ce favorizeaza iesirea aerului din borcan.
- Daca saramura se toarna fierbinte, sub borcan se aseaza lama unui cutit.
- Decolorarea legumelor poate fi evitata prin depozitarea lor numai in spatii bine aerisitesi departe de razele soarelui sau de alta sursa puternica de lumina.
Culese din revista Libertatea pentru Femei nr 44/2008
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.