Ingrediente (pt. 2 portii):
- 12 oua
- 4 galbenusuri
- o lingurita mustar
- 100 ml ulei
- 300 g ciuperci
- 100 g unt
- sare
- piper
- putina zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari. Cand sunt gata se pun in apa rece si se lasa la racit.
Se curata ciupercile si se spala apoi se taie cubulete maruntele.
Se pune untul la topit intr-o cratita apoi se da drumul la ciuperci. Se adauga zeama de lamaie. Se lasa pe foc pana se inmoaie.
Fiecare ou se taie in doua pe lungime.
Se scot galbenusurile si se impart in doua.
Jumatate se trec prin sita si se amasteca cu galbenusurile crude si cu o lingurita de mustar. Se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca mereu pana ce maioneza este gata.
Cealalta jumatate de galbenusuri se trece prin sita apoi se amesteca cu ciupercile.Se adauga si jumatate din maioneza, sare si piper dupa gust.
Se pune pe un platou salata verde apoi se adauga ouale. Se orneaza cu maioneza si cu masline.
Pofta buna.
PS Acest platou face parte din aperitivul care l-au servit invitatii la ziua mea.Au iesit asa de bune incat eu nu am mai apucat sa mananc macar unul :((
La multi ani si tie, ma bucur cand intalnesc bucatarese de varsta mea pentru ca majoritatea blogurilor culinare sunt detinute de bucatari mai experimentati, eu ma consider invatacel inca, dar ma fac eu mare.
RăspundețiȘtergereSi apropo eu sunt din Botosani, chiar daca sunt in Constanta de ceva ani buni, deci suntem putin vecine. Pup.