luni, 5 octombrie 2009

Tort Krantz - cadoul meu de ziua mea








De foarte mult timp cautam o reteta de tort Krantz.... e preferatul meu. Am gasit o reteta, a  iesitit foarte delicioasa dar cel de la cofetarie mai avea inca o crema... Data viitoare vad eu ce combin si poate ma apropii si mai mult de cel de la cofetaria mea preferata.
Aveti si voi alte retete de Krantz? Daca da va rog sa le impartasiti...



Ingrediente blat:

- 8 oua

- 6 lg faina

- 2 lg cacao

- 9 lg zahar

- coaja rasa de la o lamaie

- o lingurita unt

- o fiola esenta rom

Ingrediente crema:

- 500 ml lapte

- 4 lg faina

- 300 g unt

- 300 g zahar pudra

- 150 g nuci fin macinate

- 2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente Krantz:

- 100 g zahar

- 150 g nuci

Mod de preparare blat:

Se cerne faina si cacaoa si se amesteca.

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 7 lg de zahar pana se dizolva.



Se bat albusurile spuma cu coaja de lamaie si zaharul ramas (2 lg), apoi se adauga galbenusurile frecate cu zaharul apoi faina amestecand usor pe verticala.

Se unge foma de tort cu unt si se pune hartia de copt. Peste se toarna compozitia.



Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu timp de 25 de minute.




Mod de preparare crema:

Se dizolva faina in lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa.



Se freaca untul spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga lingura cu lingura crema fiarta si racita, nuca macinata si zaharul vanilat.

Mod de preparare Krantz:

Se maruntesc cu un cutit nucile ramase.


Se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile.


Se amesteca bine pana cand bucatile de nuci sunt invelite in caramel.


Se rastoarna pe o hartie de copt unsa cu putin ulei.

Se lasa la racit apoi se pune deasupra o alta hartie si se maruntesc cu ciocanul de snitele.



Mod de asamblare:

Se taie blatul dupa ce se raceste in doua, pe orizontala.



Se intinde jumatate din crema pe primul blat



se acopera cu al doilea,



se imbraca tortul in crema ramasa



si se presara caramelul.



Se lasa la rece pana a doua zi.



PS: Ar fi bine sa insiropati foile desi in reteta nu este prevazut acest lucru.
S-a terminat asa de repede incat nu am avut timp nici o poza.
 Nu imi amintesc ca vre-un invitat sa-l fi lasat in farfurie...
Aceasta este ultima felie fotografiata rapid.....

Pofta buna!




8 comentarii:

  1. In primul rand La multi ani cu multa sanatate! Ce bine arata tortul, e unul din preferatele mele, o sa incerc si eu reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bun trebuie sa fie..arata super!
    Eu nu am facut acest tort niciodata. Numele mi se pare cunoscut, pe undeva am citit de el ..daca imi aduc aminte iti spun!
    La multi si numai bine!
    salutari!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi, multi ani de ziua ta Irina plini de fericire si sanatate !!!
    http://www.fabiovisentin.com/photography/photo/20/flower-bouquet-00044.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru urari.
    Nicu sa stii ca nu am primit nici un buchet de lalele (florile mele preferate) in dar de ziua mea asa ca m-am bucurat ca se aflau prin buchetul tau. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani Irina ! Delicios tortuletul !

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani,Irina! Sa fi fericita ,iubita si toate dorintele sa ti se implineasca .
    Tortul e super bun ,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmm.. Tortul meu preferat.
    Multi ani fericiti!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena