luni, 31 octombrie 2011

Peste la gratar


          Din nou retete delicioase din categoria ajung tarziu acasa ce mananc :)...  dar mai ales ce prepar rapid....
          Raspunsul.... peste la gratar...... Delicios delicios delicios...

          Ingrediente (pentru o persoana):
  • 3 buc file peste (al meu era merluciu, nu este foarte important sorimentul, sa fie un peste cu carne alba)
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline         
Cititi toata reteta

vineri, 28 octombrie 2011

Mancarica de pui cu mazare



          Cand ma gandesc ca pana acum un an nu mancam mazare gatita.... rad :). Nici macar nu o gustam sa dau un verdict daca imi place sau nu. Am gatit aceasta mancarica si de atunci tot o fac. E foarte buna, deliciosa chiar.

          Ingrediente:
  • un piept de pui
  • un borcan mazare
  • 100 g slaninuta
  • doua cepe
  • 6 lg bulion
  • o lingurita delicat
  • o lingura faina
  • sare
  • piper
         
Cititi toata reteta

joi, 27 octombrie 2011

Placinta cu branza



          Ieri rasfoiam paginile blogului cand mi-a atras atentia aceasta reteta. Am vazut-o la Ada pe blog si m-am inspirat din ea... Ii dau mare dreptate ... o placinta delicioasa!

         Ingrediente:
  • 1100 g branza
  •  400 ml smantana
  •  8 oua
  •  9 lg zahar
  •  un pachet foi placinte
  • 150 g stafide (pot lipsi dar mie imi plac mult)
  •  4 plicuri zahar vanilat
  •  ulei pentru uns foile
  •  putina sare.
         
Cititi toata reteta

miercuri, 26 octombrie 2011

Paine cu cartofi


          Mi-am pus in gand macar o data pe saptamana sa fac paine acasa, m-am saturat de toate felurile din comert.
          I-a venit si randul painii cu cartofi, '' o paine dulceaga, cu gust bogat, preferata de taranii ardeleni si pentru ca se poate pastra si saptamani intregi fara sa se usuce'' dupa cum o descrie Radu Anton Roman in cartea sa..... Mare dreptate are!

         Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 500 g cartofi
  •   50 g unt
  •   50 ml lapte
  •   20 g drojdie
  •   un ou
  •   o lingurita sare
  •   o lingurita zahar
  •   putin piper

Cititi toata reteta

marți, 25 octombrie 2011

Ciorba de vacuta (vitel)



          O ciorba foarte buna si usor de pregatit.

          Ingrediente:
  • 800 g carne de vita (am luat vitel de data aceasta ca fierbe mai repede) 
  •     2 cepe
  •     2 morcovi potriviti
  •     4 cartofi medii
  •     un pastarnac
  •     un ardei mai mare
  •     o rosie
  •     o punga de amestec de legume congelate pentru ciorba de vacuta
  •     6 linguri suc de rosii
  •     o legatura patrunjel
  •     un l bors acru
  •     smantana
  •     o lingura delicat
Cititi toata reteta

luni, 24 octombrie 2011

Ciuperci la cuptor


          Aceasta reteta face parte din categoria "am venit tarziu de la servici ce pot sa gatesc rapid?!"..... Si delicios bineinteles...
         
          Ingrediente:
  • 500 g ciuperci champignon (11 ciuperci marisoare)
  • 100 g pastrama (sunca, carnat - ce aveti prin frigider)
  • ulei de masline (dar nu neaparat) 
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
         
Cititi toata reteta

duminică, 23 octombrie 2011

Omleta cu ciuperci si marar



Nu stiam ce sa pregatesc bun in aceasta dimineata si am gasit aceasta retete de omleta cu ciuperci care m-a atras si nu pot sa spun decat ca e delicioasa...
Ingrediente:
  •  2 oua
  • 100 g telemea de vaca
  • 150 g ciuperci
  • o rosie
  • cateva fire de marar
  • un cubulet unt
  • sare
  • piper
Cititi toata reteta

vineri, 21 octombrie 2011

Placinte cu mere

       
             Ingrediente aluat:

·         500 g  faina

·         3 oua

·         120 g margarina sau unt

·         3 linguri zahar

·         20 g drojdie

·         un plic zahar vanilat

·         3 lg smantana

·         40 ml lapte
·                 o lingurita sare

Cititi toata reteta

joi, 20 octombrie 2011

Carbonara cu sunca taraneasca


          Rapid, usor de facut si pe placul tuturor.

          Ingrediente:
  • 400 g paste 
  • 100 g unt
  • 300 g sunculita taraneasca (nu se intampla nimic daca puneti mai mult)
  • 150 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • piper
  • sare
          Mod de preparare:

          Se pun intr-o cratita 3 l de apa si o lingurita de sare. Cand clocoteste se adauga pastele. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (intre7-15 minute).
          Dupa ce au fiert se scot in sita si se trec prin cateva jeturi de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele. Daca sunt din grau dur nu este nevoie sa le clatiti!
          Intre timp se da cascavalul pe razatoare si sunculita se taie cubulete. 
       

          Separat se topeste untul intr-o craticioara, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper in functie de preferinte.

  

          Se amesteca bine spoi se adauga cascavalul si se amesteca bine pana se obtine un sos cremos.
         



          Feliile de bacon se pun sa se prajeasca intr-o tigaie unsa cu putin ulei pana se rumenesc pe ambele parti. Daca sunt prea uleioase se scot pe un platou sa se scurga (daca puneti putin ulei nu va fi cazul).



          Pastele se adauga peste sosul carbonara si apoi baconul afumat. Se orneaza dupa preferinte cu ce aveti prin grigider si sunt gata......

         
          Pofta buna!
Cititi toata reteta

miercuri, 19 octombrie 2011

Paine de casa

                 Pauza.... pauza mare. De ce????? Din lipsa de timp.... si poate din putina neglijenta.....
Munca munca  si iar munca ...... dar de ieri m-am decis sa imi reiau vechile pasiuni..... sa gatesc si sa impart din nou cu voi retetele mele...... Cred ca va fi un mod de relaxare...... de a ma incarca cu energie...
          Aseara am facut paine de casa. Mi-era dor de mirosul painii proaspat scoase din cuptor... de o paine buna, cum rar gasesti in comert in zilele noastre.
       
          Ingrediente (pentru o paine):
  • 500 g faina
  •   20 g drojdie
  • 100 g margarina
  • 200 ml lapte
  •     2 lg smantana
  •     2 oua
  •     o lingurita rasa sare
  •     o lingurita rasa zahar
Cititi toata reteta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena