joi, 20 octombrie 2011

Carbonara cu sunca taraneasca


          Rapid, usor de facut si pe placul tuturor.

          Ingrediente:
  • 400 g paste 
  • 100 g unt
  • 300 g sunculita taraneasca (nu se intampla nimic daca puneti mai mult)
  • 150 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • piper
  • sare
          Mod de preparare:

          Se pun intr-o cratita 3 l de apa si o lingurita de sare. Cand clocoteste se adauga pastele. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (intre7-15 minute).
          Dupa ce au fiert se scot in sita si se trec prin cateva jeturi de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele. Daca sunt din grau dur nu este nevoie sa le clatiti!
          Intre timp se da cascavalul pe razatoare si sunculita se taie cubulete. 
       

          Separat se topeste untul intr-o craticioara, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper in functie de preferinte.

  

          Se amesteca bine spoi se adauga cascavalul si se amesteca bine pana se obtine un sos cremos.
         



          Feliile de bacon se pun sa se prajeasca intr-o tigaie unsa cu putin ulei pana se rumenesc pe ambele parti. Daca sunt prea uleioase se scot pe un platou sa se scurga (daca puneti putin ulei nu va fi cazul).



          Pastele se adauga peste sosul carbonara si apoi baconul afumat. Se orneaza dupa preferinte cu ce aveti prin grigider si sunt gata......

         
          Pofta buna!

6 comentarii:

  1. arata foarte bine si e si foarte simplu de facut din cate observ..cred ca am sa incerc si eu..ar fi prima oara cand gatesc ..sper sa reusesc ;))) felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim
    Cred ca ti-ai dat seama ca reteta aceasta nu am compus-o eu ci este preluata dintr-o revista. O fi si varianta ta foarte buna nu zic nu, nu afirma ca este gresita! Daca te intereseaza revista da-mi o adresa de mail si ti-o trimit scanata ca sa le faci si lor o sesizare. Multumesc pentru vizita si te mai astept...
    P.S. poate data viitoare te si prezinti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exprimarea mea a fost gresita.Nu este gresita reteta folosita de tine, ci doar nu este cea originala : http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara

    RăspundețiȘtergere
  4. cate bucatarii atatea retete:) si eu o stiu diferita: se caleste sunculita in putin unt/ulei, separat intr-un castron se amesteca 2-3 galbenusuri cu smantana lichida, sare si piper si se adauga peste sunculita, se mai lasa putin sa fiarba si apoi totul se amesteca cu pastele, si la sfarsit parmean...dar mi-ai facut pofta, o sa fac in seara asta:)

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena