Cand ma gandesc ca pana acum un an nu mancam mazare gatita.... rad :). Nici macar nu o gustam sa dau un verdict daca imi place sau nu. Am gatit aceasta mancarica si de atunci tot o fac. E foarte buna, deliciosa chiar.
Ingrediente:
- un piept de pui
- un borcan mazare
- 100 g slaninuta
- doua cepe
- 6 lg bulion
- o lingurita delicat
- o lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune uleiul intr-o cratita pe foc, se adauga ceapa tocata si slaninuta taiata cubulete si se tine pe foc pana se topeste putin grasimea.
Se adauga puiul taiat cuburi putina sare si putin piper si se caleste pana se rumeneste.
Se amesteca faina cu bulionul cu 700 ml apa si cu delicatul si se toarna peste pui. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Mazarea se pune intr-o sita si se trece prin cateva jeturi de apa rece.
Cand puiul este aproape facut se adauga mazarea si se fierbe cateva clocote.
Si o fotografie cu sectiunea....
Vreau sa subliniez ca puiul este foarte fraged, deloc innecacios.
Eu am consumat-o impreuna cu castraveti murati.
Pofta buna!
ai deprtate e buna tare,si mie imi place
RăspundețiȘtergere