duminică, 23 octombrie 2011

Omleta cu ciuperci si marar



Nu stiam ce sa pregatesc bun in aceasta dimineata si am gasit aceasta retete de omleta cu ciuperci care m-a atras si nu pot sa spun decat ca e delicioasa...
Ingrediente:
  •  2 oua
  • 100 g telemea de vaca
  • 150 g ciuperci
  • o rosie
  • cateva fire de marar
  • un cubulet unt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se spala in cateva ape, se taie in sferturi sau in sase depinde de marimea ciupercilor iar apoi se calesc in jumatate din unt, putina sare si putin piper.
Se lasa pe foc potrivit, acoperite cu un capac pana se inmoaie.
Cat stau ciupercile pe foc se curata rosia de pelita si se zdrobeste in blender.
  
Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga rosia si se tin pe foc pana scade sosul, apoi se dau la rece. 
  Intre timp se da telemeaua pe razatoarea mica iar mararul se toaca marunt.
Se sparg ouale intr-un bol si se bat bine. Se adauga mararul si telemeaua (sare nu deoarece telemeaua este sarata de obicei) si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se pune restul de unt intr-o tigaie la topit  si se pun ouale batute peste.
Se lasa sa se prajeasca pe o parte si pe cealalta.
Cand este gata, se imparte in doua, se pun jumatate din ciuperci si se impatureste.

 A doua portie am ornat-o in alt mod....    
 Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena