miercuri, 19 octombrie 2011

Paine de casa

                 Pauza.... pauza mare. De ce????? Din lipsa de timp.... si poate din putina neglijenta.....
Munca munca  si iar munca ...... dar de ieri m-am decis sa imi reiau vechile pasiuni..... sa gatesc si sa impart din nou cu voi retetele mele...... Cred ca va fi un mod de relaxare...... de a ma incarca cu energie...
          Aseara am facut paine de casa. Mi-era dor de mirosul painii proaspat scoase din cuptor... de o paine buna, cum rar gasesti in comert in zilele noastre.
       
          Ingrediente (pentru o paine):
  • 500 g faina
  •   20 g drojdie
  • 100 g margarina
  • 200 ml lapte
  •     2 lg smantana
  •     2 oua
  •     o lingurita rasa sare
  •     o lingurita rasa zahar
          Mod de preparare:
          Se pune faina intr-un castron, peste care se adauga margarina, smantana, un ou si sarea.
          Drojdia cu zaharul se amesteca pana cand se lichefiaza si se adauga peste compozitia de mai sus.
          Se amesteca bine bine totul si se adauga laptele caldut treptat. Se framanta cam 15 minute apoi se pune la crescut  la loc cald.
          Dupa ce a crescut (cam 30 minute) se imparte aluatul in doua, se impleteste(nu radeti de impletitura mea urmatoarea va fi perfecta:) ), se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se lasa putin la crecut, se unge cu ou batut si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 50 minute. Optional se pot adauga seminte de susan sau mac.


           Dupa ce s-a copt, se scoate painea pe un fund, se unge cu unt, se acopera cu o hartie (de copt) si un prosop si se lasa la racit abia dupa aceea se taie.
          Pofta buna!
          A iesit atat de buna incat sigur o mai fac si in varianta aceasta si in altele.

7 comentarii:

  1. Este grozav de buna painea facuta acasa.Eu numai asa fac.Arata tare apetisant.O seara buna.P.s.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti,doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera care sa-mi spuna ce parere au despre ce vad la mine.Multumesc mult.Sper ca nu te-am deranjat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi ideal daca as avea si eu timp:) sa fac paine mereu acasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. IIRINA --SCRIE-MI O RETETA DE PIINE FARA OUA SI SMINTINA --ASTA-I COZONAC NU PIINE ;VREAU CEVA DIETETIC SI ASA SUNT O --MARE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In rubrica paine de casa sunt mai multe retete de paine de casa. Cu faina integrala, de secare...
      Click pe link: http://irinaririna.blogspot.ro/search/label/Paine%20de%20casa

      Ștergere
  4. Am facut aceasta reteta de paine, este pur si simplu senzationala. Sotul meu a spus ca este cea mai buna paine pe care a mancat-o pana acum ( si am facut multe painici ). Cineva zicea ca este cozonac nu paine, este adevarat ca arata ca un cozonac dar este clar paine si chiar una foarte, foarte buna. Alice Beatu

    RăspundețiȘtergere
  5. (Am lăsat un comentariu, dar nu cred că s-a înregistrat. Așa că reiau, cu riscul că l-am trimis de două ori.)

    Spuneam că și mie îmi place foarte mult pâinea de casă și uneori mai fac și eu.
    Dar nu știu din ce motiv, la pâinea făcută de mine, coaja ajunge să fie destul de tare la un moment dat.
    Poate că ăsta e rostul untului cu care ungi pâinea la final? Să rămână coaja fragedă?

    Arată plendid pâinea ta!
    Mă bucur că am ajuns pe blogul tău, să văd rețeta asta.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena