joi, 24 noiembrie 2011

Calzone cu mortadella - un alt fel de pizza


         Aveam prin frigider prea multa mortadella (o sunca de porc cu incluziuni de grasime, cam 15 % si boabe de piper, masline, fistic) si scamorza (un sortiment de branza de vaca similar cu mozzarella) si am ales aceasta reteta care a iesit minunta.
         Calzone sunt pachetele din aluat de paine umplute cu diverse mezeluri, legume, branza si orice alt ceva va mai trece prin minte....


         Ingrediente aluat:
  • 400 g faina
  • 15 g drojdie
  • o lingurita sare
  • 270 ml apa calduta (pot fi 265 dar si 275 in functie de faina)
         Ingrediente compozitie:
  • 350 g mortadella (sunca)
  • 200 g scamortza (cascaval)
  • 6 lg suc de rosii
         Mod de preparare:

         Se amesteca drojdia cu 50 ml apa apoi se toarna peste faina. Se adauga sarea si se framanta bine.


         Se lasa la crescut pentru 30 - 40 minute.         

        

          Cat sta aluatul la crescut se taie mortadella cubulete si se da scamorza pe razatoarea mica.


          Dupa ce a crescut aluatul se separa in doua. Fiecare bucata se unge cu 3 linguri din sosul de rosii pana aproape de margine. Se da si drumul la cuptor.


         Pe jumatate de bucata se pune 1/4 din scamorza, jumatate din feliile de mortadella si apoi inca 1/4 din scamorza. La fel se procedeaza si cu cealalta bucata de aluat.


        Se trage bucata goala peste cealalta si preseaza bine capetele, si se pun in tava pe hartie de copt. Se mai lasa 10 minute la crescut apoi se ung cu o pensula cu apa.


         Se dau la cuptor la temperatura de 190 grade (temperatura potrivita) pentru 30 minute.
         Rezultatul final.... un deliciu.


          Va recomand sa mancati calzone-ul cu ketchup picant.... Si de sete o bericica rece....



          Pofta buna!

     

7 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.