Nu stiti ce sa mai faceti ca sa va potoliti foamea? Va sugerez aceste chiftelute delicioase care se prepara rapid, iar daca va raman cateva le puteti consuma si mai tarziu sau a doua zi la micul dejun.
Ingrediente:
- 500 g pulpa de porc sau spata (fara os) tocata
- 2 cartofi
- o ceapa mica
- cateva fire de patrunjel
- 100g pesmet
- 3 catei usturoi
- un ou
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala se se dau pe razatoarea mica. La fel si usturoiul. Ceapa se toaca cat se poate de marunt. Patrunjelul se spala si se toaca.
Se pune carnea tocata intr-un bol. Peste ea se adauga cartofii, ceapa, usturoiul, oul, 2 linguri din pesmet, patrunjelul, putina sare (cam o lingurita rasa) si piper.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar apoi se formeaza bilute si se trec prin restul de pesmet.
Se pune uleiul intr-o tigaie sa se incinga si se pun chiftelutele la prajit. Dupa ce s-au prajit se scot din ulei cu o paleta si se pun pe o farfurie pe proasoape absorbante de bucatarie.
Am pozat prima parte ca tatarilor le era foame si nu stiam daca mai prind cateva chiftelute sa le fotografiez :).
Noi le-am consumat cu piure de cartofi si cu gogosari in sos.
Pofta buna!
O bunatate,si noua ne plac tare mult.Asa bine arata in sectiune.Pupici!
RăspundețiȘtergereasa le fac si eu, cu diferenta ca daca nu vrei sa le prajesti, exista si varianta "la cuptor". le pui in tava pe hartie de copt si le lasi in cuptorul preincalzit la 200°C cam 30-35 de minute. :)
RăspundețiȘtergereAm postat si varianta la cuptor http://irinaririna.blogspot.ro/2012/01/chiftelute-la-cuptor.html . Sunt delicioase oricum.
Ștergere