miercuri, 23 noiembrie 2011

Creier pane


         Aceasta reteta imi aduce aminte de anii de stundentie... si de formatia Boney M...... care a avut un concert de nota 10+  la Gura Humorului in 2006. Mii de persoane radiau de fericire pe langa scena ca si-au vazut visul implinit..... acela de a asista la un concert Boney M.
        Eram la Otilia, prietena mea si nici macar nu vroiam sa gust creierul.... M-a convins..... dar cand mai erau doar cateva bucati.... si mi s-a parut atat de bun..... pacat ca nu mai avea.

        Ingrediente:
  • 500 g creier
  • 2 oua
  • 2 lg faina
  • sare
  • piper
  • 2 lg otet
       Mod de preparare:

       Creierul se lasa cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile care la fiert se innegresc. Se schimba apa o data sau de doua ori.
       Se scoate pe o planseta si se curata bine bine de pielite, incet sa nu se sfarame, un cutit cu varf v-ar fi de ajutor. Se mai spala o data si apoi se pune la fiert intr-o cratita, cu 2l de apa calduta si cele 2 lg de otet.

       Creierul inainte de a fi curatat....


        Dupa ce a fost curatat...


           Dupa ce a fiert se scoate intr-o sita la stors pe un prospop absorbant apoi se pun pe o farfurie. 


           Se bat ouale cu faina se adauga sarea si piperul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
           Se  trece fiecare bucata de creier prin ou si se prajesc in ulei incins.
           Se scot pe un prosop absorbat.
        

        O fotografie cu sectiunea.... sa vedeti cat de ok arata... si ce culoare frumoasa are...


         Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Sarah este foare delicios si sanatos. Nu uita sa il fierbi si ai sa vezi diferenta!
    DiaMar... multumesc la fel.
    Ramona... data viitoare pun o bucatica deoparte si pentru tine.
    La fel si pentru Adela.
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu îl ador, dar fac rar. Ai mei nu manînca, ci doar eu :D

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.