duminică, 6 noiembrie 2011

File de porc umplut cu legume mexicane




          Am inceput sa ii sarbatorim pe Sfintii Mihail si Gavril inca de aseara. Ca fel principal am ales fileul de porc umplut cu legume mexicane, cu garnitura de orez si muraturi.

         Ingrediente:
  • o bucata file de porc de 2 kg
  • 2 pungi legume mexicane
  • 50 g unt
  • o caciulie de usturoi
  • o ceapa
  • un morcov         
  • sare
  • piper
  • cimbru
         Mod de preparare:
       
        Se spala carnea se sterge cu prosoape absorbante de bucatarie si pe cat posibil se curata de pielite sau grasimi cat se poate de bine.



          Se taie bucata de carne in doua pe lungime, apoi fiecare bucata se  taie din nou in doua pe lungime dar nu pana la capat.



         Fiecare bucata se unge pe ambele parti cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si peste ea se adauga cateva bucati de usturoi taiate feliute. Se ruleaza ca o clatita. Cu cealalta bucata se procedeaza la fel.



     Se invelesc intr-o folie si se dau la frigider cel putin o ora pentru a se marina.


        Untul se pune la topit intr-o cratita, peste el se adauga legumele mexicane.


         Se amesteca putin pana se omogenizeaza si se adauga peste ele apa clocotita, atat cat sa le acopere.  Se lasa la fiert pe foc potrivit cam 30 minute amestecand din cand in cand iar spre sfarsit se condimenteaza cu sare si piper. Nu trebuie sa ramana zeama in ele, daca legumele sunt fierbe si apa nu a scazut complet strecurati-le printr-o sita.

        Se unge o tava cu putin ulei si se pun in ea ceapa si morcovul taiate feliute.


        Se scoate carnea de la frigider, se pune prima bucata pe o planseta, usturoiul se culege si se pune prin tava, se adauga jumatate din legume si se  distribuie pe toata suprafata.      


         Se ruleaza (eu am rulat pe latime ca pe lungime nu incapea in tava).


         Se procedeaza si cu cealalta bucata de carne la fel si se pun in tava peste legume. 


        Se pune capac peste tava si se da la cuptor la foc mare (200 - 210 grade) pentru 80 minute. Se scoate apoi capacul si se intaorce de mai multe ori pana capata culoarea aurie. Cand este gata se unge cu unt si se mai lasa cateva minute.
        Se scurge zeama lasata intr-un vas, si se pune rulada.


        Orezul fiert si condimentat l-am pus printre bucatile de rulada.


         O poza ''furata'' in timp ce invitatii se serveau....

         Si una la bucata din farfuria mea... rulada inca era fierbine


         A mai ramas putin file umplut si l-am taiat a doua zi cu un cutit de paine. Merge excelent si ca aperitiv.

          Toata lumea a ramas placut impresionata de reteta .... Delicioasa.
          Pofta buna!



4 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.