Acest sortiment de mancare face parte din categoria "de la mama de-acasa" si e intotdeauna binevenit. Mai ales daca este preparat cu sos de rosii cum am ales eu sa il gatesc.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 500 g ceafa porc
- 3 morcovi
- o cutie rosii in suc propriu (400g)
- 2 catei usturoi
- o ceapa
- cateva fire de patrunjel
- cateva fire de marar
- sare
- piper
- o lingurita boia dulce
- cimbru
- 25 ml ulei
Mod de preparare:
Se spala bine carnea, se taie bucati subtiri, se condimenteaza cu sare, cimbru, piper si boia si se pune intr-o cratita sa se caleasca in ulei.
Se intoarce din cand in cand sa nu se arda si dupa 3-4 minute se adauga ceapa tocata marunt si 250 ml apa. Din nou se amesteca si se lasa sa fiarba pana carnea este aproape gata si se adauga cartofii spalati si taiati cubulete si morcovii taiati rondele. Se adauga inca 500 ml de apa si se lasa pe foc potrivit.
Dupa ce s-au fiert morcovii si cartofii se pune cutia de rosii in suc propriu, usturoiul tocat marunt, se condimenteaza daca mai este nevoie cu sare si cimbru si se mai lasa cateva clocote (in jur de 10 minute tot pe foc potrivit).
A iesit o bunatate de mancarica, am consumat-o alaturi de muraturi.
Pofta buna!
Ador mâncarea asta si prezentarea:)
RăspundețiȘtergereO bunatate mancarea ta.O seara buna iti doresc.
RăspundețiȘtergereCa la mama acasa...ce frumos spus si ce delicios acasa la mama. Arata super si sunt sigura ca e f bunaaaa...Abia astept sa ajung la mama acasa.
RăspundețiȘtergereÎntr-adevăr foarte bună
RăspundețiȘtergereAceeași rețetă o foloseam în armată în 89
Super ❤️❤️❤️