marți, 15 noiembrie 2011

Paste cu branza la cuptor


         Pentru cei care inca  nu au inceput postul va recomand aceste paste cu branza la cuptor. Sunt foarte delicioase, pot si mancate atat in timpul zilei cat si la micul dejun.

         Ingrediente:
  • 500 g paste (eu am ales penne)
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 4 lg zahar (puteti sa puneti 6 daca preferati mai dulce)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
        Mod de preparare:
        Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se pun intr-o sita si se dau printr-un jet de apa rece.
        Cat timp fierb pastele, se pune branza intr-un bol. Peste ea se pun ouale, zaharul, untul, laptele, sarea, si zaharul vanilat.

        
          Se omogenizeaza bine si peste acest amestec se adauga pastele fierte.
     
           Se unge o tava cu putin unt,  si se tapeteaza cu pesmet.
       
          Se pune compozitia uniform in tava si se da la cuptor pentru 40 minute.

        Se scoate din cuptor si se rastoarna pe o planseta de lemn, astfel partea de deasupra nu va mai fi uscata. Se pudreaza cu zahar pudra.

       Se taie bucati si se serveste calda sau rece, depinde de preferinte.

          Pofta buna!


3 comentarii:

  1. foarte bine arata.facea si mami ceva asemanator.delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana mea este fan paste,asa ca daca le vede vrea musai si ea.O zi minunata iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana multumesc. E foarte bine ca prefera pastele au branzica... numai buna pentru copilasi. O zi minunata si tie.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.