miercuri, 16 noiembrie 2011

Salata de pui cu porumb


         De mult am vazut aceasta reteta intr-o revista Libertatea pentru femei. M-a atras ca se face foarte usor si contine porumb.... mult porumb pe care eu il ador.

         Ingrediente (eu am facut portie dubla):

  • 1 kg piept pui dezosat si fara piele
  • 100 g unt
  • 2 cutii mici de porumb (170g cantitate neta)
  • 250 g cascaval
  • sare
  • piper
  • pentru ornat rosii, patrunjel verde
        Mod de preparare:
       Se pune untul intr-o tigaie la topit. Carnea se spala bine, se sterge cu un prosop absorbant de bucatarie se taie cubulete si se adauga peste untul incins.

         Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe foc pana este gata puiul. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.
         Intre timp 2/3 din cascaval se da pe razatoarea mica iar cealalta parte se taie cuburi.
     
          Dupa ce s-a prajit puiul se scoate cu spumiera pe un platou de iena si se da drumul la cuptor.

        Se desfac cutiile de porumb, se scurg bine de zeama si se adauga peste bucatile de pui.

         Se presara cascavalul ras si cubuletele si se baga la cuptor pentru 15  minute la 180 grade (foc potrivit).
        
          Se scoate din cuptor si se orneaza cu rosii sau patrunjel.

         Pofta buna!

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.