Ingrediente:
- o varza mijlocie
- 150 g slanina impanata cu carne (kaizer)
- 50 ml ulei
- o ceapa
- un morcov
- 6 lg bulion
- sare
- piper
- cimbru
- o frunza dafin
- o lingurita delicat
Se taie slanina cubulete si se pune intr-o cratita de 4 l, pe foc mic pana lasa putina grasime.
Se toaca ceapa si morcovul se da pe razatoarea mica si se adauga peste slaninuta impreuna cu uleiul. Se lasa pe foc pana se inmoaie legumele.
Primele frunze de pe varza se arunca, se spala si apoi se da prin robot (razatoarea pentru varza) apoi se pune peste amestecul de pe foc, impreuna cu condimentele, bulionul si cu 500 ml apa.
Se amesteca pentru a se omogeniza continutul si se lasa sa fiarba sub capac, in jur de o ora pana ce varza este gata.
Eu am servit-o alaturi de painite de secara.
Pofta buna!
Ce-mi place varza,dar din motive de sanatate nu o pot gati.Arata super bine.Pupici!
RăspundețiȘtergere