marți, 27 decembrie 2011

Cum se scoate apa din unt?!


De foarte multe ori in retetele pentru creme gasiti ''se scoate apa din unt''.
Multe persoane m-au intrebat cum se face acest lucru. Este foarte simplu.

Pachetul de unt se scoate din frigider (obligatoriu), se pune intr-un bol si cu o lingura de lemn se amesteca bine bine.
Prin acest procedeu ramane untul cremos si apa se separa. Apa rezultata se arunca.
Untul rezultat este baza pentru foarte multe retete de creme.
Cititi toata reteta

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Craciun fericit tuturor!



Fie ca aceste sfinte sarbatori sa ne faca mai buni, mai intelegatori, mai..... cum vrea fiecare dintre noi! ! !

Va invit sa acultati un colind de pe la noi din Bucovina.

Craciun fericit tuturor!
Cititi toata reteta

vineri, 23 decembrie 2011

Suc de pere - facut acasa


In perioada sarbatorilor majoritatea persoanelor cumpara suc, suc natural, suc cu acid. Eu va recomand acest suc facut in casa, ca atare stiti exact ce beti. Mai ales ca se face foarte simplu si nu trebuie sa aveti grija lui.
Ingrediente:

  • 1.5 kg pere
  • 180 g zahar
  • 900 ml apa
  • zeama unei lamai
Cititi toata reteta

joi, 22 decembrie 2011

Salata de vinete cu maioneza


Zilele trecute mi s-a facut o mare pofta de salata de vinete asa ca am dezghetat o punga pusa din toamna la congelator.... Da da... am fost harnicuta... Va prezint mai jos cu fac eu salata de vinete:
Ingrediente:

  • 3 vinete (eu le-am avut la congelator)
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • o lingurita mustar
  • o ceapa mica rosie
  • sare
Cititi toata reteta

miercuri, 21 decembrie 2011

Cornete

Aceaste cornete imi plac la nebunie, mai ales daca umplutura e compusa din frisca naturala si nuca. Cand eram copila mergeam cu uratul la bunici si mereu o ''tanti'' din sat ne servea, atat pe mine cat si pe fratele meu... Ce vremuri... Asteptam mereu sa ajungem la ea, ne obisnuisem ani de ani sa ne serveasca cu prajituri bune.
Pentru a o pune in practica aveti nevoie neaparat de conuri, fie din lemna fie din metal.
Ingrediente:
  • 250 unt sau margarina unirea
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • 2 pl zahar vanilat
  • o lingura rom
  • 300 g nuca data prin masina
  • 100 g zahar
  • faina cat cuprinde ( in jur de 760 g)
Cititi toata reteta

marți, 20 decembrie 2011

Friptura impletita

Daca va doriti o friptura mai deosebita cu care sa va impresionati invitatii eu v-o recomand pe asta: friptura impletita. Gustul e nemaipomenit si e si foarte frageda.
Ingrediente:

  • 1,2 kg muschi file de porc
  • 1,2 kg carnati de porc in mat de oaie (subtiri)
  • 200 g unt
  • o ceapa taiata
  • doua caciulii usturoi  curatate, spalate
  • condimente
Cititi toata reteta

luni, 19 decembrie 2011

Mousse din somon afumat

O reteta delicioasa atat pentru adulti cat si pentru copii.... Mai ales daca o decorati cum am facut eu cu masline si ardei rosu....

Ingrediente:
  • 175 g file somon
  • 50 g branza topita
  • 150 ml smantana
  • o lingura suc de lamaie
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • boia
  • optional pentru decorat masline si 1/2 ardei rosu
Cititi toata reteta

Cornulete

Aceste cornulete vi le recomand cu drag pentru ca sunt delicioase. Se  pastreaza cateva zile proaspete deci puteti sa le faceti cu cateva zile inainte de Craciun.

Ingrediente:

  • 14 linguri lapte
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri zahar
  • 4 oua
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • faina cat cuprinde (in jur de 800 g)
  • rahat si magiun pentru umplut
  • zahar pudra
Cititi toata reteta

vineri, 16 decembrie 2011

Cosulete cu ciocolata

Cat de mult va place ciocolata? Muuult.... Si mie... atunci or sa va placa la nebunie aceste cosulete dulci si aromate... Aveti nevoie neaparat de forme din aluminiu, dimensiuni 5-6 cm.  
Ingrediente:
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 125 g unt
  • 50 g migdale
  • 2 galbenusuri
  • sare
Cititi toata reteta

joi, 15 decembrie 2011

Paine tricolora


Am vazut aceasta reteta pe un blog spaniol, AICI si mi-a placut foarte mult. Este o reteta traditionala japoneza si reteta de baza contine 8 grame de ceai matcha (un ceai verde). Eu nu am avut ceai si l-am inlocuit dar a iesit gustoasa si pufoasa.
Coca formata este foarte moale si usor de gestionat. Se poate face si bicolora sau o paine simpla tine de imaginatia fiecaruia. 
Ingrediente paine de baza:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata 
  • 2 linguri zahar
  • o lingura miere
  • un ou
  • 80 g smantana
  • 250 ml lapte caldut
  • o lingurita sare
  • 30 g unt topit
Cititi toata reteta

miercuri, 14 decembrie 2011

Drob de legume - de post

O reteta delicioasa pentru cei ce postesc si nu numai care se face foarte simplu.
Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • o ceapa
  • o telina potrivita (350 g avea a mea)
  • 2 morcovi potriviti
  • 5 linguri cu pesmet
  • o legatura de patrunjel
  • 200 g branza tofu
  • sare
  • ulei si pesmet pentru uns tava
Cititi toata reteta

marți, 13 decembrie 2011

Lasagna cu pui


Ingrediente:
  • 9 foi de lasagna (alegeti -le pe cele care nu trebuie fierte)
  • 2 piepti de pui
  • 450 g cascaval
  • 2 oua
  • o legatura patrunjel
  • 100 g unt + o lingura
  • o lingura pesmet
  • sare 
  • piper
  • 12 linguri suc de rosii
  • 3 linguri faina
  • 250 ml lapte
Cititi toata reteta

luni, 12 decembrie 2011

Inghetata cu aroma de sarbatoare



        Incepand de astazi, 12.12.2011 in frigiderele Betty Ice sunt disponibile 3 variante noi de inghetata, editie speciala de sarbatori (Magia Sarbatorilor de Iarna).
        Din aceasta gama fac parte:

  1. Turta Dulce - inghetata cu aroma de turta dulce
  2. Tort de Mere - inghetata cu piscot, arome de mere si scortisoara
  3. Cheesecake - inghetata cu piscot si aroma de branza

       Toate aceste sortimente se gasesc la distribuitorii din toata tara, in ''insulele'' Betty Ice din cadrul mall-urilor precum si in hypermarket-urile REAL.
       Sunt disponibile in caserola de 1000 ml cat si la vaschete de 5000ml.
       In fotografie apar cele trei sortimente, una mai delicioasa decat cealalta.
      Pofta buna pofticiosilor!

      Fotografiile apartin firmei Betty Ice!
Cititi toata reteta

duminică, 11 decembrie 2011

Dulce de Leche - caramel din lapte

         La inceputul acestei luni Ama, bucatar sef AICI ne-a provocat foarte frumos. Fiecare participant a primit de la ea un link cu alt blog culinar care trebuia frunzarit, trebuia aleasa o reteta si probata. Gasiti detalii pe blogul Amei, AICI.
         Blogul pe care a trebuit sa il frunzaresc eu este al Liei , povesti culinare, care isi merita pe deplin acest titlu deoarece Lia ne povesteste la fiecare reteta origini, cum se serveste, cum se prepara.
         Deoarece suntem aproape de Craciun, m-am gandit sa aleg reteta Dulce de Leche, caramel din lapte mai pe romaneste foarte frumos prezentata de Lia AICI si foarte usor de facut.
Cititi toata reteta

vineri, 9 decembrie 2011

Rulada cu mascarpone si gem de piersici


Vroiam un desert mai deosebit si am ales aceasta rulada cu mascarpone si gem de piersici gustoasa si pufoasa.
Ingrediente foaia de rulada:

  • 4 oua
  • 5 linguri rase zahar
  • 5 linguri rase faina
  • un pliculet zahar vanilat
Cititi toata reteta

joi, 8 decembrie 2011

Parjoale din cartofi cu verdeata - de post


Pentru cei care postesc mai adaug inca o reteta delicioasa, parjoalele din cartofi cu verdeata.
Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • o ceapa mijlocie
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • 150 g pesmet
  • 50 g margarina
  • piper
  • ulei pentru prajit
Cititi toata reteta

marți, 6 decembrie 2011

Milkshake cu banane

        O bautura pe cat de simplu de preparat pe atat de buna si sanatoasa. Merge cu diverse fructe. Astazi am ales bananele. 
        Ingrediente pentru o portie:

  • o banana
  • o cupa inghetata de vanilie
  • o lingurita miere (daca nu vreti prea dulce nu puneti)
  • un plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • fulgi de ciocolata pentru ornat
Cititi toata reteta

luni, 5 decembrie 2011

Pasta de ciuperci - de post


       In acest weekend am fost provocata sa gatesc ceva bun de post. Printre bunatati s-a numarat si aceasta reteta de pasta de ciuperci care a incantat papilele gustative tuturor. Buna si aromata.
       Ingrediente:

  • 600 g ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 60 g nuci
  • 4 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 4 lg ulei
  • sare
  • piper
Cititi toata reteta

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Papricas de iepure


     
        Aveam prin congelator jumatate de iepure si nu stiam cum sa il gatesc. Am ales aceasta reteta si bine am facut ca a iesit fraged si delicios.
        Ingrediente:

  • o jumatate de iepure (puteti sa folositi un iepure, in acest caz dublati cantitatea la toate ingredientele)
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa mare
  • 100 g slanina
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 4 linguri bulion
  • sare
  • piper
Cititi toata reteta

vineri, 2 decembrie 2011

Salata italiana de paste - de post


        Pastele sunt apreciate de foarte multe persoane mai ales ca pot fi adaptate la gustul fiecaruie si indiferent daca se gatesc cu peste, branza sau legume se gatesc extrem de usor.
        Pentru astazi am ales aceasta salata italiana de paste, care este delicioasa chiar daca este de post.
        Ingrediente:
  • 500 g penne (merge si alt sortiment de paste)
  • un dovlecel
  • un ardel rosu (gogosar)
  • ulei pentru prajit dovlecelul si arleiul
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • o lingura otet balsamic
  • sare
  • marar pentru ornat
Cititi toata reteta

joi, 1 decembrie 2011

Salam de biscuiti


        Va mai amintiti de salamul de biscuiti facut de mamele sau bunicile noastre? Minunat..... e putin spus. Mai jos aveti reteta.


       Ingrediente:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g unt
  • un ou
  • 125 ml lapte
  • 75 g zahar
  • 4 lingurite cacao
  • esenta de rom
  • 2 lg rom 
  • 50 g stafide
  • 100 g nuca 
  • 50 g nuca cocos
Cititi toata reteta

Cuprins retete





Cititi toata reteta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena