Ingrediente:
- 14 linguri lapte
- 14 linguri ulei
- 14 linguri zahar
- 4 oua
- 2 plicuri praf de copt
- coaja de la o lamaie
- sare
- faina cat cuprinde (in jur de 800 g)
- rahat si magiun pentru umplut
- zahar pudra
Intr-o cratita pe foc se pune laptele, uleiul si zaharul. Se tine pe foc pana se topeste zaharul apoi siropul format se lasa la racit bine bine.
Intr-un bol se pun ouale, praful de copt, coaja de lamaie, sare si siropul rece. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga faina treptat.
Se framanta bine si se lasa aluatul cateva minute.
Se fac sfere cam de marimea unui mar si se intinde pe masa de lucru. Trebuie sa se formeza o foaie subtire subtire care se taie, in 4, apoi in 8, 16.... (in cate bucati este nevoie) apoi se umple fiecare triunghi cu umplutura. Triughiurile care se vor umple cu magiun trebuie sa fie purin mai late ca cele cu rahat.
Se pun intr-o tava (recomand pe hartie de copt) si se dau la cuptor (preincalzit) la 160 grade pentru 25-30 minute. Daca va permite cuptorul (e cu convectie aer) puteti coace doua tavi, spre sfarsit inversandu-le.
Cand s-au rumenit putin se scot si se lasa la racit....
Apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Cele cu magiun ies mai fragede decat cele cu rahat.
Si se cer asa repede mancate...
Pofta buna...
P.S Cu aceasta reteta particip la Provocarea Lunii Decembrie, de pe blogul Brandusei .
Arata tare bine si garantat o voi incerca.Multumesc!
RăspundețiȘtergereCu placere.... Ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereAm venit dupa miros,si ce sa vezi.Cornulete mici ,dragalase si fooooarte delicioase.Te pup!
RăspundețiȘtergereIrina,
RăspundețiȘtergeretare faine cornuletele tale.
Am intrat doar sa-ti spun Sarbatori fericite ! :)
Te pup.
arata bine .........am sa incerc si eu dar o sa le modelez ca cele din comert
RăspundețiȘtergere]