Ingrediente:
- 200 g orez
- 2 cartofi fierti in coaja
- o ceapa
- o telina potrivita (350 g avea a mea)
- 2 morcovi potriviti
- 5 linguri cu pesmet
- o legatura de patrunjel
- 200 g branza tofu
- sare
- ulei si pesmet pentru uns tava
Se spala orezul si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la fiert intr-o sita.
Intre timp se curata legumele se spala si se lasa la stors pe un prospop absorbant. Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, patrunjelul se toaca marunt.
Cartofii fierti se curata si se dau si ei pe razatoare. La fel si branza tofu.
Se amesteca orezul fiert cu branza, cartofii, morcovii, telina, ceapa verdeata si pesmetul.
Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Compozitia formata se pune intr-o tava de cozonc unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet si se da la cuptor (160 grade - preincalzit) pentru 40 minute.
Cand s-a scurs timpul se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund.
Se lasa la racit si se consuma simplu sau alaturi de snitele din soia.
Pofta buna!
Facem schimb de bucate?Mi-ai facut asa o pofta cu drobul tau apetisant.Pupici!
RăspundețiȘtergereDia cum sa nu facem.... Doar stiu cate bunatati bune pregatesti si tu! Ar fi o provocare si cu prajiturelele gatite pentru Craciun!
RăspundețiȘtergerearata minunat! oare cu ce-as putea inlocui feta? pupici
RăspundețiȘtergereEmily chiar nu-mi dau seama.... de post fiind. Mie mi-a placut foarte mult drobul desi asa simpla nici eu nu o agreez. Am ales varianta afumata nu simpla! Te pup.
RăspundețiȘtergereArata tare bine! Oare as putea sa-i pacalesc pe ai mei ca e cu carne? :)))
RăspundețiȘtergereMiha.... tu stii ce ai acasa.... incerci si daca nu reusesti le pui o pulpita la gratar langa. Te pup.
RăspundețiȘtergereDelicios! se pare cã la mine va veni postul dupã sãrbãtori, aratã super:)
RăspundețiȘtergere