Ingrediente:
- 1,2 kg muschi file de porc
- 1,2 kg carnati de porc in mat de oaie (subtiri)
- 200 g unt
- o ceapa taiata
- doua caciulii usturoi curatate, spalate
- condimente
Muschiul file se taie in fasii de 2 cm. (Daca aveti mai mult timp disponibil il puteti unge cu ulei si il bagat la frigider pentru o ora. Eu nu am facut asta dar a iesit delicios).
Se pun toate fasiile de carne intr-un bol si se condimenteaza cu putin delikat, cimbru. In altul carnaciorii.
Se incep a impleti doua fire de muschi si una de carnat. Puteti sa faceti si inver. Potriviti-le astfel incat sa folositi toti carnatii si tot muschiul. Capetele se prind in scobitori.
Se pun bucatile formate intr-o tava, pe un start de ceapa si usturoi.
Se adauga untul taiat cubulete, ceapa si usturoiul taiate feliute.
Se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit (200g) pentru 2 ore. Dupa o ora si jumatate se scoate folia si din cand se stropeste cu sosul din tava. Se intoarce cu atentie pentru a se rumeni pe toate partile.
Pofta buna!
Nu am avut timp sa fur o poza cu sectiunea... Promit ca data viitoare!
arata fantastic ♥
RăspundețiȘtergerete pup
Arata foarte bine,si de efect.Pupici!
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu saptamanile trecute o friptura impletita si azi cand am postat-o am dat un search sa vad daca mai are cineva ..si am dat de a ta..care categoric a ta e mai interesanta :) pt ca e cu carnati si cu muschi..voi incerca si eu si varianta aceasta. te pup
RăspundețiȘtergereToate sunt interesante ca fiecare pune pasiune cand gateste! Te pup si eu!
RăspundețiȘtergereBuna ziua... vreau sa fac maine seara aceasta friptura si as mai avea cateva intrebari,va rog, mai ales ca nu prea am gatit carne in viata mea.
RăspundețiȘtergere1.Ati spus ca puneti carnea pe un "start de ceapa si usturoi" Ce inseamna asta? Ca dedesubt trebuie puse ceapa si usturoi? Pentru ca din ingrediente am impresia ca nu mi-ar ajunge.
2. Din imagini, nu am reusit sa imi dau seama de dimensiunea exacta a fasiilor sau a bucatilor. Cam ce lungime ar trebui sa aiba fasiile si carnatii, inainte de impletire? Ce dimensiuni, aproximative va avea produsul final? Pentru mine este important ca sa stiu de cate bucati am nevoie pentru invitatii mei si daca ar incapea toate intr-o singura tava.
Multumesc frumos!
Ludmila presari cateva bucati din feliile de ceapa si cativa catei de usturoi taiati dedesubt si restul deasupra carnii. Dimensiunile nu sunt standard. In functie de dimensiunea muschiului tau. Conteaza ce mai ai pe langa friptura si cati invitati ai. Din cantitatile specificate de mine au iesit 9 bucati destul de mari.
ȘtergereSper sa iti impresionezi invitatii.
Multumesc, Irina! Doamne ajuta sa iasa bine!
RăspundețiȘtergereSanatate si iti multumesc pentru ceea cea faci pt noi!
A iesit dementiala. Si la gust, si la aspect. Toata lumea a fost incantata de aceasta mancare speciala. Eu am servit carnea cu piure de cartofi si salata. Si in cuptorul meu (antic si de demult)nu a fost nevoie sa il tin mai mult de 1 ora. Spre sfarsit, cand a inceput sa se rumeneasca, am adaugat putin vin ca sa se formeze sos in tava pentru a putea stropi carnea. Multumesc inca o data, Irina, pentru reteta.
RăspundețiȘtergereCu mare drag! Ma bucur mult ca v-a fost pe plac! Toate cele bune si te invit sa testezi se celelalte retete, acum ca ai prins curaj!
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel friptura ta!
RăspundețiȘtergereAm făcut această friptura după reteta ta si mi- am impresionat sotul prin ianuarie. Astăzi m- a rugat sa- i gătesc din nou acest fel pt duminică de lăsatul secului. :) asa ca am trecut sa recitesc ca sa fiu pusa la punct si sa nu dau gres de data aceasta.
RăspundețiȘtergereIti mulțumesc, Irina!
Manuela