Ingrediente:
- 9 foi de lasagna (alegeti -le pe cele care nu trebuie fierte)
- 2 piepti de pui
- 450 g cascaval
- 2 oua
- o legatura patrunjel
- 100 g unt + o lingura
- o lingura pesmet
- sare
- piper
- 12 linguri suc de rosii
- 3 linguri faina
- 250 ml lapte
Pieptul de pui se curata de pielite, se spala, se sterge cu un prosop absorbant de bucatarie si se da prin masina de carne sau se toaca in robot.
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in 50 g unt. Se adauga imediat carnea tocata, sare si piper.
Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia apoi se rastorana intr-un bol si se lasa la racit. Cand e rece se adauga ouale si patunjelul tocat marunt.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.
Se unge tava cu lingura de unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pune un rand de foi (3 bucati), 1/5 din cascavalul ras, 4 linguri din sucul de rosii si jumatate din compozitia cu pui.
Se presara din nou 1/5 din cascaval, un rand de foi, iar un rand de cascaval, ultima portie din carne, 4 linguri din sucul de rosii si inca 1/5 din cascaval.
Peste cascaval se pun ultimile 3 foi de lasagna si peste ele ultima portie de cascaval.
Se pregateste sosul bechamel. Untul se pune intr-o craticioara si se topeste, peste care se adauga faina si se amesteca bine bine sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga laptele caldut putin cate putin, pana se formeaza o crema de consistenta smantanii, si se mai da in 2-3 clocote. Modul de preparare in imagini il aveti AICI.
Sosul obtinut se adauga peste compozitia din tava iar peste el se distribuie ultimile 4 linguri de suc de rosii.
Se baga in cuptorul preincalzit la temperatura de 160 grade pentru 40 minute.
Se serveste calda, oranta cu patrunjel verde, busuioc sau cimbru.
A iesit minunata....
Pofta buna!
Arata super bine.Te pup!
RăspundețiȘtergereAdor lasanha, încã nu am încercat cu ou, dar a ta aratã bine:)
RăspundețiȘtergereDeliciu!
RăspundețiȘtergere