vineri, 9 decembrie 2011

Rulada cu mascarpone si gem de piersici


Vroiam un desert mai deosebit si am ales aceasta rulada cu mascarpone si gem de piersici gustoasa si pufoasa.
Ingrediente foaia de rulada:

  • 4 oua
  • 5 linguri rase zahar
  • 5 linguri rase faina
  • un pliculet zahar vanilat
Ingrediente crema:

  • 3 galbenusuri
  • un varf cutit sare
  • 8 linguri zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura rom (sau coniac sau brandy)
  • 500 g mascarpone
  • 4-5 lingui gem piersici (sau caise)
Mod de preparare foaie rulada:
Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la 180 grade.
Albusurile se pun in bolul de mixer iar galbenusurile intr-un castron.
Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se topeste zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu putina sare, se adauga peste albusuri si se mai bat pana ce se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca incet cu un tel in sensul acelor de ceasornic.
Se intinde compozitia in tava uniform si se baga la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit (180grade).
 Mod de preparare crema:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat si la sfarsit se adauga romul.
Se adauga crema de branza si se amesteca bine cateva minute pana se omogenizeaza.
Se uda un prosop curat de bucatarie si peste el rastoarna foaia de rulada.
Se ia hartia de copt si pe toata suprafata ruladei se intinde gemul de piersici.
Mutati rulada pe o planseta si se distribuie si 3/4 din crema cu mascarpone pe toata suprafata.
Se ruleaza cu grija sa nu se strice.
Se orneaza cu restul de crema si putin gem si se baga la frigider sa se intareasca.
I-am infipt cateva scobitori sa ma asigur ca nu este atinsa de folie.
Dupa ce s-a racit am scos-o de la frigider...
Am taiat-o feliutee.......
Si am mancat-o rapid ca era prea delicioasa.....

8 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.