joi, 22 decembrie 2011
Salata de vinete cu maioneza
Zilele trecute mi s-a facut o mare pofta de salata de vinete asa ca am dezghetat o punga pusa din toamna la congelator.... Da da... am fost harnicuta... Va prezint mai jos cu fac eu salata de vinete:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe o tabla (acesta este secretul pentru ca salata de vinete sa iasa alba, daca le coceti in cuptor culoarea va fi putin altfel, la fel si gustul) pe toate partile pana sunt facute, apoi se lasa la racit, se curata si se pun intr-o sita la scurs. Eu cum va spuneam le-am avut congelate deci am sarit peste aceste etape. Doar le-am lasat la dezghetat.
Intre timp se pun 2 oua la fiert, apoi se lasa la racit. Galbenusurile lor se trec prin sita apoi se adauga si galbenusul crud.
Se amesteca bine cu o lingura de lemn si treptat se adauga uleiul putin cate putin. La sfarsit se adauga mustarul.
Peste maioneza se adauga vinetele tocate (nu le bagati la robot ca se pierde gustul), ceapa spalata si tocata si albusurile provenite de la ouale fierte taiate cubulete.
Se amesteca incet pana se omogenizeaza.
Nu am mai avut rabdare sa cumpar rosii si am consumat-o cu putine masline..... pe paine prajita.
Buna buna buna...
Sa aveti pofta...
Uitasem de vinete.Am fost si eu harnicuta asa ca si tine.Dar pana apuc sa fac,servesc de la tine.Craciun Fericit iti doresc.
RăspundețiȘtergereBuna treaba,ferice de cei de prin preajma .........
RăspundețiȘtergereMultumesc aninim.
RăspundețiȘtergere