Am hotarat sa fac chiftelute la cuptor si nu prajite. Sunt putin mai uscate decat cele prajite in ulei dar mult mai sanatoase.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata (de obicei eu toc spata sau pulpa de porc)
- 3 catei de usturoi
- un morcov
- un cartof mai mare
- 3 cepe verzi
- 2 oua
- 3 linguri pesmet
- o legatura patrunjel
- o legatura marar
- sare
- piper
Se curata curata usturoiul, morcovul si cartoful apoi se spala, si se dau pe razatoarea mica. Cartoful se scurge bine de zeama. Ceapa, patrunjelul si mararul se spala si se toaca marunt.
Se pun toate intr-un bol, peste carne, se adauga ouale, pesmetul, sarea si putin piper. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se formeaza bilute care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se acopera chiftelutele cu hartie de copt si se dau la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 50 minute. Dupa ce s-au scurs 30 minute se ia hartia de copt de deasupra pentru a se rumeni.
Sanatoase si bune. Si economisiti si mult timp...
Sunt foarte bune, e drept putin uscate. Chiar duminica am facut cu susan! Pupicei!
RăspundețiȘtergereFoarte sanatoase (fata de cele prajite in ulei) si numai bune pentru copii!
RăspundețiȘtergeredelicioase ♥
RăspundețiȘtergerele-am facut si eu in weekend :) pupici scumpa mea
Felicitari pentru reteta! Am facut ieri si am servit colegele la serviciu de ziua mea. Au fost minunate, delicioase, apetisante. Am avut mare succes cu ele. Sotul a zis ca de acuma tot asa sa fac chiftelutele. Multumesc pentru reteta si inca o data felicitari!
RăspundețiȘtergere