Imi plac foarte mult ouale umplute, oua umplute cu ciuperci - reteta AICI, oua umplute cu branza - reteta AICI, oua umplute cu ficat - reteta AICI. De data aceasta am facut reteta Otiliei oua umplute cu branza topita. Se face foarte rapid si sunt foarte bune.
Ingrediente (pentru 5 oua):
- 5 oua fierte
- o ceapa rosie mica
- 4 triunghiuri branza topita cu smantana
- sare
- piper
- cateva fire de patrunjel
- o lingura ulei
Fiecare ou (decojit) se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile.
Intr-o tigaie se pune uleiul apoi se adauga ceapa. Se tine pe foc pana se inmoaie apoi se lasa la racit.
Intr-un bol se pune branza, galbenusurile trecute prin sita, ceapa (rece).
Se amesteca bine, se adauga patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Compozitia se pune intr-un pos si se umple fiecare jumatate de ou. Se aseaza pe o farfurie si se orneaza cu gogosari, castraveti, masline.... etc.
Si ale Otiliei la revelionul din 2009...
Pofta buna!
De foarte mult timp nu am facut oua umplute.Mi-ai facut pofta.Te pup!
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata oua umplute.
RăspundețiȘtergereIncredibil, nu?:)))
Arata apetisant ;)