Ingrediente:
- 2,5 kg piept curcan dezosat
- 600 g bacon
- 50 g unt
- 4 lg ulei
- 4 lg rom
- 6 catei usturoi
- o lingurita cimbru uscat
- o lingurita sare
- o lingura miere
- 1/2 lingurita piper
- 3-4 frunze da dafin
Se unge o tava cu putin unt.
Se curata usturoiul, se spala, se piseaza si se amesteca cu uleiul, romul, cimbrul, sarea, mierea si piperul.
Pieptul de curcan se spala, se sterge cu un prosop absorbant de bucatarie, se unge cu untul ramas unde este mai gros se inteapa cu un cutit si se introduc cu o pensula condimente apoi restul se presara peste carne pe toate partile.
Baconul se taie felii si se pune peste curcan.
Se lasa la marinat la frigider pentru 2 ore apoi se introduce la cuptor (preincalzit) pentru 3 ore. Prima ora la 180 grade (acoperit), a doua ora la 200 grade (acoperit) si in ultima ora dam cuptorul la 210 grade, luam capacul si ungem baconul cu sosul din tava din cand in cand. Il intepam cu furculita si cand se patrunde usor e gata.
Direct din cuptor prima fotografie....
Se poate servi atat cald cat si rece.
Delicios, delicios.... e putin spus.Pofta buna!
Sigur este delicios !
RăspundețiȘtergereBaconul ii da un gust tare bun ..si eu il folosesc des !
La multi ani ,un an bun !
Curcanul cu aroma de bacon dau tare bine. Un meniu minunat de sarbatori si nu numai. Pup!
RăspundețiȘtergeresuper gustos ♥
RăspundețiȘtergerepupici
Super delicios!!
RăspundețiȘtergereYuumy ce bine arata!
RăspundețiȘtergerefaina arata!
RăspundețiȘtergereIrina, crezi ca iese reteta asta si cu piept de curcan de tara sau e cam tare pt asa ceva?
RăspundețiȘtergereEu nu fac decat ciorba de curcan din carnea pe care o primesc pt ca nu ma pricep la altceva, dar as incerca acum, de Paste si reteta aceasta.
Multumesc!
Manuela