Imi era dor de niste placinte buune cu putin aluat si multa branza. Am ales aceasta reteta pentru ca aluatul merge pregatit in robot / mixer si se pregateste foarte rapid.
Ingrediente aluat:
Umplutura:
- 900 g branza dulce de vaci
- 200 g zahar
- 3 oua
- 100 g stafide
- 2 linguri rom
- coaja de la 2 lamai
- un varf cutit sare
- 2 plicuri zahar vanilat
In bolul robotului am pus toate ingredientele si le-am mixat cateva minute.
Aluatul format l-am scos, l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider. A stat acolo atat timp cat eu am pregatit branza.
Mod de preparare umplutura:
Stafidele se pun sa se inmoaie in putina apa fierbinte si 2 linguri de rom (coniac).
Intr-un bol mai adanc se pun branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si se amesteca bine bine pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga stafidele stoarse bine si se amesteca incet.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Pe blatul de lucru se pudreaza putina faina.
Se ia prima parte de aluat si se transforma intr-o foaie rotunda care se pune pe fundul tavii si pe margini. Se face si a doua foaie la fel.
Se intinde crema de branza uniform.
Se acopera cu cealalta foaie acoperindu-i bine marginile.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 50 minute. Se scoate, se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Trebuie sã prepar si dupã reteta ta, e yummy, dar cu urdã, la noi nu se gãseste brânzã de vaci...
RăspundețiȘtergereBanuiesc ca iese la fel de buna. Mie mi-a placut mult aluatul.
RăspundețiȘtergerepfuuu, e FIX pe placul meu:D.
RăspundețiȘtergerebuna fetelor... am facut o si eu este delicioasa Ma pregatesc sa o fac din nou
RăspundețiȘtergereBuna Liliana! Ma bucur ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergerenu e prea putina faina, Irina? eu am pus cit a cerut untul si a cam papat vreo 400-500 g. oricum a iesit delicioasa si deja am mi se solicita din nou. multumimmmm!
RăspundețiȘtergereVioleta eu am pus cat am scris. Cum am spus mai sus l-am pregatit la robot! Ma bucur ca ti-a placut.
RăspundețiȘtergerePare tare delicioasa. Salvez reteta!!!
RăspundețiȘtergere